Technisch Werken

Starters op de arbeidsmarkt hebben het moeilijk in de randen van het noorden, zuiden en oosten van Nederland in 2020

Starters op de arbeidsmarkt hebben niet in alle regio’s van Nederland evenveel kans op een passende baan. Vooral in de noordelijke, oostelijke en zuidelijke randen van Nederland hebben starters minder kans op het vinden van een baan. Ook het behouden van werk is voor starters op de arbeidsmarkt moeilijk in deze regio’s ten opzichte van starters in andere regio’s. Ook werklozen hebben het in dezelfde gebieden lastig op de arbeidsmarkt. Dit heeft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) woensdag 6 november 2019 bekend gemaakt.

Met name in de Randstad hebben starters en werklozen veel kans op het vinden van een passende baan. Ook in de zogenoemde intermediaire zone is de kans op werk voor deze groepen groot. De intermediaire zone is een term die door het PBL wordt gegeven aan delen van Flevoland, Gelderland en Noord-Brabant. In deze regio’s is de kans op het vinden en behouden van een baan 4 procent groter dan aan de genoemde randen van Nederland.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws