Technisch Werken

Scheepsbouwer Damen Shipyards maakte fouten bij aanvragen staatsgaranties voor 2019

Damen Shipyards is de grootste scheepsbouwer van Nederland. Het bedrijf bouwt verschillende soorten grote schepen en vraagt daarvoor ook zogenaamde staatsgaranties aan. Bij het aanvragen van de benodigde staatsgaranties werden echter wel een aantal fouten gemaakt de afgelopen jaren. Dit heeft het NRC bekend gemaakt. De NRC heeft aangegeven dat Damen Shipyards de exportpolissen van de Nederlandse overheid veertien keer foutief of onvolledig ingevuld. Tot deze uitspraak is de NRC gekomen nadat ze zes geheime memo’s had doorgenomen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De memo’s gaan onder andere over de Nederlandse staat, Atradius DSB (Dutch State Business) en Damen Shipyards. Atradius DSB is de organisatie die namens de Nederlandse overheid de risico’s afschermt met betrekking tot instabiele, onbetrouwbare overheden of andere klanten. In de memo’s gaat het over de relatie tussen Damen en Atradius DSB. Via Atradius DSB stond de overheid garant voor 66 deals van Damen. Deze deals hadden een gezamenlijke waarde van 1,76 miljard euro. Hoewel er fouten werden geconstateerd had de overheid de garanties wel in stand gehouden aldus het NRC. In een reactie geeft Damen aan dat er niet doelbewust fouten werden gemaakt. Daarnaast heeft Damen aangegeven dat de overheid de dekkingen wel heeft ingetrokken.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!