Technisch Werken

Rabobank en ABN Amro gaan spaarrente verlagen van 0,10 naar 0,05 procent

Sparen wordt bij de meeste banken in Nederland veel minder interessant. Het Financieele Dagblad (FD) heeft vrijdag 6 oktober 2017 bekend gemaakt dat dat nu ook de Rabobank en de ABN Amro hun spaarrentes gaan verlagen van 0,10 procent naar 0,05 procent. Eerder had de ING Bank de rente op spaargeld al verlaagd naar dit niveau. Begin oktober had de ING deze beslissing al ten uitvoer gebracht.

De ABN Amro gaat per 10 oktober 2017 haar spaarrentes op lopende spaarrekeningen verlagen naar 0,05 procent. De Rabobank voert deze verlaging twee dagen later door. Momenteel zijn er in Nederland nog geen banken die een negatieve spaarrente hanteren. Het is dus nog niet zo dat spaarders geld moeten gaan betalen voor het stallen van hun spaargeld bij banken. Van alle banken heeft de ASN Bank nog een behoorlijk gunstige rente van 0,2 procent.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!