Technisch Werken

Prijs accupakketten voor elektrische auto’s per kilowattuur fors gedaald in 2019

Een elektrisch voertuig kan niet zonder een groot pakket aan accu’s. Deze accu’s zijn in feite de batterijen van het voertuig en kunnen doormiddel van laadpalen worden opgeladen. Een accupakket vormt een belangrijk onderdeel van de auto. Uit dit accupakket haalt de auto haar energie om beweging te creëren. De afgelopen jaren zijn de accupakketten aanzienlijk verbeterd. Dat betekent dat men meer kilometers kan afleggen op 1 laadbeurt van de autoaccu.

Doordat er steeds meer en steeds betere accupakketten worden ontwikkeld is de prijs van accupakketten voor elektrische voertuigen per kilowattuur aanzienlijk gedaald. Sinds 2010 is deze prijs gedaald met 87 procent. Dit kan men lezen in een nieuw rapport van Bloomberg New Energy Finance (BNEF). De prijs van een accupakket lag in 2010 nog boven de 1.100 dollar per kilowattuur maar inmiddels gedaald tot 156 dollar. Dat is omgerekend bijna 141 euro per kilowattuur. De komende jaren zal de prijs van accupakketten nog verder gaan dalen. In 2023 zal de prijs per kilowattuur in 2023 rond de 90 euro uitkomen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!