Technisch Werken

Politie test elektrische auto’s in september 2019

In Nederland is de doelstelling dat in 2030 alle nieuwe verkochte auto’s volledig emissie vrij zijn. De overheidsdiensten moeten hier ook aan voldoen. Daarom is de politie van Nederland zich ook aan het voorbereiden op het zogenaamde elektrische rijden. Daarvoor heeft de politie een aantal testen gepland die vandaag zijn gestart. In totaal worden er drie politie-eenheden ingezet voor het testen van elektrische politievoertuigen. Daarbij wordt beoordeeld waar deze voertuigen geschikt voor zijn en waarvoor ze minder geschikt of zelfs ongeschikt zijn. Er wordt gekken hoe de accu’s van deze voertuigen opgeladen kunnen worden. Ook wordt er beoordeeld hoe de accu’s zo lang mogelijk opgeladen kunnen blijven.

Projectleider Pim Miltenburg geeft aan dat de veiligheid het belangrijkste aspect is van het politiewerk. Daarbij geeft hij ook aan dat de politie graag een bijdrage wil leveren aan de verduurzaming in de maatschappij. Elektrische voertuigen kunnen voor de politie een oplossing zijn maar ook de waterstofauto wordt als mogelijkheid benoemd. Voor de politie heeft een elektrische auto een aantal voordelen. Zo is deze auto vrij stil zodat de politie nagenoeg geruisloos verdachten kan benaderen. Ook kan een elektrische auto snel optrekken. De topsnelheid van elektrische auto’s is echter niet heel hoog. De geteste stekkerauto heeft een topsnelheid van 170 kilometer per uur. Dat is niet genoeg voor een achtervolging op de snelweg. Er zijn dus nog veel vragen met betrekking tot elektrische voertuigen bij de politie. De komende tijd wordt hopelijk meer duidelijkheid verschaft over het nut van elektrische auto’s voor de politie.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!