Technisch Werken

Philips Lighting schrapt 118 banen op onderzoeksafdeling in Eindhoven in 2018?

Philips Lighting is van plan om banen te schrappen bij haar onderzoeksafdeling op de High Tech Campus in Eindhoven. Het bedrijf heeft momenteel 350 arbeidsplaatsen ondergebracht op deze locatie en daarvan zullen er 118 verdwijnen. Dit heeft de verlichtingstak van Philips bevestigd nadat er eerder berichtgeving over werd gedaan door het Eindhovens Dagblad.

Internet of Things
De onderzoeksafdeling van het bedrijf zou door de ontslagronde efficiënter moeten worden en meer toegespitst zijn op haar taken. De research en development van Philips Lighting is tegenwoordig sterk gericht op zogeheten Internet of Things en slimme verlichtingssystemen. Internet of Things is het geheel van componenten en apparaten dat met elkaar kan communiceren in een internetomgeving.

Domotica
Domotica wordt tegenwoordig steeds meer toegepast in gebouwen waaronder woningen. Internet of Things vormt vaak een belangrijk onderdeel van de huisautomatisering waartoe ook Domotica behoort. Voor het ontwikkelingen van nieuwe innovaties op dit gebied is research en development belangrijk. Daarvoor zijn specialisten nodig. Volgens een woordvoerder zullen deze specialisten werk behouden maar zullen minder belangrijke functies uit de onderzoeksafdeling verdwijnen. Vorig jaar werden door het bedrijf nog tachtig extra mensen aangenomen vanwege de nieuwe koers. Dat laat zien dat het bedrijf ook nog investeringen doet.

Onverwachte beslissing
Het Eindhovens Dagblad geeft echter aan dat de ingreep voor een groot deel van de werknemers onverwacht kwam. Op dinsdag 9 januari 2018 werd het personeel op de hoogte gebracht evenals de ondernemingsraad. Deze ondernemingsraad zal nog kijken naar deze beslissing.

 

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!