Technisch Werken

Nederlandse werkloosheid behoort begin 2019 tot de laagste werkloosheid in de EU

De Nederlandse werkloosheid is volgens het Europese statistiekbureau in december 2018 op 3,5 procent terechtgekomen. Dat percentage is de op twee na laagste van alle landen in de hele Europese Unie. Er zijn twee landen die een lagere werkloosheid hebben dan Nederland. Zo heeft Tsjechië een werkloosheidspercentage van 1,9 procent en Duitsland een werkloosheidspercentage van 3,3 procent. Nederland krijgt te maken met meer werkgelegenheid en een lagere werkloosheid.

In de cijfers die Eurostat in oktober heeft gepubliceerd stond Nederland nog op de vijfde plaats binnen de EU op het gebied van de werkloosheid. Volgens Eurostat was het seizoensgecorrigeerde werkloosheidspercentage in de hele eurozone 7,9 procent in december 2018. Als men kijkt naar de afgelopen periode dan is de werkloosheid in de eurozone 0,1 procentpunt lager uitgevallen dan een maand eerder. De werkloosheid is nu 1,8 procentpunt lager dan in november 2017. In de maand november 2017 werd het laagste werkloosheidpercentage genoteerd sinds oktober 2008.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!