Technisch Werken

Nederlandse economie 2,5 procent gegroeid in 2018

Het gaat goed met de economie in Nederland. Gisteren werd bekend gemaakt dat de Nederlandse economie het afgelopen jaar met 2,5 procent is gegroeid. Dat bericht werd bekend door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het statistiekbureau gaat het wel iets minder goed met de economie in de buurlanden van Nederland.

Het economisch herstel van Nederland uit zich ook op de arbeidsmarkt. Het aantal werklozen neemt af op de arbeidsmarkt. Daarnaast neemt het aantal vacatures op de arbeidsmarkt juist toe. Vooral in de bouw en de techniek is het aantal vacatures aanzienlijk toegenomen. In deze sectoren werkt met ook steeds meer met scholen samen om BBL-ers te laten instromen in een functie. Het werken en leren wordt belangrijker nu de krapte op de arbeidsmarkt steeds duidelijker wordt.

Een toenemend aantal bedrijven zet ook specifiek vacatures open voor BBL leerlingen. Deze BBL- vacatures komen bovenop het grote vacatureaanbod dat al in de bouw en de techniek aanwezig is. Dit vacatureaanbod neemt ook in 2019 toe hoewel dit jaar de economische groei juist afzwakt.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!