Technisch Werken

ING en Rabobank verlagen spaarrentes naar 0,1 procent in augustus 2017

De Rabobank en de ING bank hebben hun belangrijkste spaarrentetarieven naar beneden toe bijgesteld. Op donderdag 3 augustus 2017 is de spaarrente van de ING omlaag gegaan naar 0,1 procent. Bij de Rabobank treed deze verlaging in werking op 10 augustus. Eerder hadden de ING en de Rabobank nog een spaarrente van 0,15 procent voor hun gangbare spaarrekeningen als rentepercentage voor hun klanten. Spaarbedragen tot 75.000 euro worden gekoppeld aan een rente van 0,1 procent bij ING. Hogere spaarbedragen van 75.000 tot 1 miljoen euro worden gekoppeld aan 0,15 procent rente terwijl dit eerder nog 0,2 procent was.

Rabobankklanten die gebruik maken van het zogenaamde InternetSparen zien hun spaarrente dalen tot 0,1 procent voor alle bedragen tot 5 miljoen euro. Voor mensen die meer dan 5 miljoen euro op de bank hebben staan wordt geen rente meer uitgekeerd. In juni had de ABN Amro de basisrente verlaagd van 0,2 naar 0,15 procent. Deze bank keer bij een saldo boven 1 miljoen euro geen rente uit aan haar spaarders. Momenteel zijn er in Nederland geen banken die een negatieve spaarrente hanteren. Op dit moment hoeven spaarders dus nog geen geld te betalen aan banken voor het uitstallen van hun spaargeld. Er zijn in Europa wel een paar banken die een negatieve rente bieden. De rentedalingen zijn het gevolg van het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Deze centrale bank heeft de rentetarieven verlaagd om de economie van Europa een nieuwe impuls te geven.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!