Technisch Werken

Elektrische auto’s worden waardevaster na 2019

Een volledig elektrisch aangedreven auto wordt de meest waardevaste tweedehands auto volgens het economisch bureau van ING. Deze voorspelling heeft het economisch bureau van ING woensdag 5 juni 2019 bekend gemaakt. Volgens het economisch bureau zal de vraag naar tweedehands elektrische auto’s het aanbod overstijgen. Als de vraag groter is dan het aanbod zal dat een positief effect hebben op de prijs. Het komende jaar zal volgens het economisch bureau van de ING slechts een klein deel van de tweedehands auto’s elektrisch zijn. De schatting van het bureau is dat slechts 12,5 procent van de nieuwe auto’s die verkocht zal worden volledig elektrisch zijn. Dit zijn echter de nieuwe elektrische auto’s die verkocht worden. Het aanbod aan tweedehands elektrische auto’s zal ten opzichte van benzine-auto’s en diesels laag zijn.

Als de verkoop van nieuwe elektrische auto’s gaat toenemen zal ook de tweedehands verkoop van elektrische auto’s gaan stijgen volgens het economisch bureau van de ING. Volgens dit bureau zouden elektrische auto’s in 2025 wel eens de meest gewilde tweedehands auto’s kunnen worden op de automarkt. Daardoor zouden elektrische waardevaster worden dan auto’s die op fossiele brandstoffen zoals benzine en diesel rijden. Benzinemodellen zouden na vijf jaar nog 35 tot 42,5 procent van hun nieuwwaarde weten te behouden. Gemiddeld zouden dieselwagens na deze periode nog 27,5 tot 35 procent weten te behouden. Elektrische auto’s zouden ten opzichte van deze voertuigen maar liefst 40 tot 47,5 procent van hun nieuwwaarde behouden na vijf jaar.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!