Technisch Werken

Banken faciliteren oversluiten bestaande hypotheken naar NHG hypotheken niet in 2018

De Consumentenbond geeft aan dat banken onnodig drempels opwerpen voor huiseigenaren die hun hypotheek willen omzetten naar een voordeligere vorm met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Door de drempels van banken zou een groot aantal woningeigenaren volgens de consumentenorganisatie een mogelijke verlaging in hun hypotheeklasten mislopen.

Vanaf het begin van 2018 zijn de regels omtrent de Nationale Hypotheek Garantie versoepeld. Dat zorgt er voor dat een groter aantal woningeigenaren aanspraak kan maken op de NHG. Het feit dat meer mensen aanspraak kunnen maken op de NHG lijkt bij veel banken nauwelijks te zijn doorgedrongen. In ieder geval blijken veel banken er nauwelijks op te zijn voorbereid. De NHG is een belangrijke garantie voor mensen die een woning hebben gekocht maar om bepaalde redenen niet meer aan hun hypotheekverplichtingen kunnen voldoen. Daarbij kun je denken het overlijden van 1 van de partners of arbeidsongeschiktheid.

Het is ook mogelijk dat mensen met een bestaande hypotheek deze omzetten naar een NHG hypotheek omdat ze daardoor een lagere rente kunnen betalen. Dan vervalt over het algemeen de risico-opslag op hypotheekrente. Dit zorgt er voor dat r de hypotheekrente omlaag gaat en de maandelijkse omlaag gaan.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws