Technisch Werken

Amerikaanse overheid gaat meer investeren in kunstmatige intelligentie in 2019

Kunstmatige intelligentie (AI) wordt een belangrijk speerpunt voor de Amerikaanse overheid. De komende tijd gaat de regering van Amerika meer investeren in kunstmatige intelligentie (AI). Dit bericht werd bekend gemaakt door een overheidsmedewerker aangekondigd aan persbureau Reuters. Op maandag 11 februari 2019 zal president Donald Trump een aantal documenten tekenen waarin wordt bevestigd dat er meer investeringen worden gedaan in kunstmatige intelligentie. De documenten dien een oproep aan overheidsinstanties om meer geld te steken in het onderzoeken voor AI.

Ook worden initiatieven in het trainen en promoten van kunstmatige intelligentie gesteund. De American AI Initiative zorgt er voor dat onderzoeksinstanties die zich bezig houden met de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie een betere toegang krijgen tot data van de overheid. Deze data kan in AI-software geladen worden. AI wordt steeds belangrijker voor bedrijven maar ook voor overheidsinstellingen. Het personeel dat voor deze organisaties werkt zal ook moeten wennen aan de nieuwe technologie. De Amerikaanse overheid wil dan ook dat het personeel wordt voorbereid op de introductie van AI. Op dit moment is het nog onduidelijk hoeveel geld de overheid van Amerika gaat investeren in kunstmatige intelligentie en alles wat daarmee samenhangt.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!