Zonnepanelenbedrijf SolarCity krimpt door een reorganisatie van Tesla in 2018

Tesla gaat een reorganisatie doorvoeren. Daarbij worden een aantal belangrijke beslissingen genomen die een groot effect hebben op de bedrijven die bij Tesla horen. Zo zal het door Tesla ingelijfde zonnepanelenbedrijf SolarCity de reorganisatie flink merken. SolarCity is een zonnepanelenproducent die een tijd geleden is opgericht door twee neven van de Tesla-topman Elon Musk. Dit zonnepanelenbedrijf werd echter twee jaar geleden opgeslokt door Tesla.

Deze overname werd uitgevoerd voor een bedrag van 2,6 miljard dollar. Inmiddels blijkt dat de reorganisatie er voor zorgt dat een groot deel van SolarCity uit de Tesla groep zal verdwijnen. Het is echter onduidelijk hoeveel mensen precies moeten vertrekken bij SolarCity. Er zijn echter uitgelekte documenten in de pers terechtgekomen waaruit blijkt dat zeker dertien van de ongeveer zestig installatiebedrijven van SolarCity de deuren moeten sluiten.

Verder zal ook de samenwerking tussen doe-het-zelfconcern Home Depot en SolarCity ten einde komen. Deze samenwerking is goed voor de helft van de omzet van het bedrijf. Vorige week werd al bekend gemaakt dat Tesla van plan is om negen procent van haar personeelsbestand te schrappen. Volgens Tesla is deze reorganisatie nodig om het bedrijf winstgeven te maken.