Autofabrikant Tesla plaatst bod op zonne-energiebedrijf SolarCity in 2016

Tesla is een bekende autofabrikant die elektrische auto’s ontwerpt en produceert. Het bedrijf maakt met name auto’s in het hogere segment hoewel het bedrijf op dit moment zich ook probeert te bewegen in de middenklasse auto’s. Tesla is een bedrijf dat gericht is op duurzaamheid en duurzaam rijden. Het is daarom niet verwonderlijk dat Tesla een bod heeft gedaan op zonne-energiebedrijf SolarCity. De stap wordt helemaal logisch als men weet dat beide bedrijven worden gecontroleerd door Elon Musk.

Tesla heeft het bod dinsdag 21 juni 2016 uitgebracht omdat het volgens de heer Musk tijd wordt om het plaatje compleet te maken. De topman geeft aan dat Tesla-rijders bewust kiezen voor duurzaamheid en de batterijen van het bedrijf gebruiken om efficiënter met elektrische energie om te gaan. Daarnaast hebben de Tesla-rijders ook toegang nodig tot de “meest duurzame energiebron die beschikbaar is: de zon” aldus de heer Musk.

De topman is zelf de grootste aandeelhouder van zowel Tesla als SolarCity. Ondanks dat is hij niet van plan om te gaan stemmen over het bod dat is uitgebracht door Tesla op SolarCity. De topman is zelf heel positief over het bod maar die positieve houding wordt niet gedeeld door de aandeelhouders van het autobedrijf Tesla. Het aandeel van Tesla daalde met 12 procent in waarde na het bericht. De aandelen van SolarCity schoten echter omhoog met 29 procent.

Het bedrijf Tesla heeft het exacte bedrag dat is geboden niet bekend gemaakt. Het bod ligt tussen de 2,6 en 2,8 miljard dollar. Dit is omgerekend 2,5 miljard euro. Hierdoor komt het bod tussen de 26,5 en 28,50 dollar per aandeel.

Reactie van Technisch Werken
Tesla heeft natuurlijk wel een duurzaam karakter maar een fusie met SolarCity is alleen voor de hand liggend vanwege het feit dat de topman Musk voor beide organisaties hetzelfde is. Tesla zou beter de samenwerking kunnen gaan opzoeken met andere autoproducenten. Op die manier kan Tesla de krachten met andere autofabrikanten gaan bundelen. Dat is nodig want er zijn veel autofabrikanten die hebben besloten om zich meer te gaan richten op de productie van elektrische auto’s. In juni 2016 maakte ook autoproducent Volkswagen bekend dat ze zich meer gaat richten op het ontwikkelen en produceren van elektrische auto’s.