Wereld Loodgietersdag / World Plumbing Day 11 maart 2023

Elk jaar is er op 11 maart de Wereld Loodgietersdag oftewel World Plumbing Day. Ook in 2023 wordt deze dag gehouden in Nederland. Techniek Nederland is een toonaangevende organisatie in de installatietechniek en onderstreept het belang van deze dag. Er wordt op de World Plumbing Day aandacht gegeven aan het beroep loodgieter. In Nederland is de term loodgieter inmiddels redelijk verouderd maar je treft de benaming nog regelmatig in vacatures en vakliteratuur. In plaats van de naam loodgieter wordt de term sanitair-installateur echter steeds vaker gehanteerd.

Beroep sanitair-installateur heeft waarde

Een sanitair-installateur heeft een interessant beroep waarin het plaatsen, vervangen en onderhouden van sanitaire voorzieningen centraal staan. Hierbij kun je denken aan het plaatsen van wc’s, wastafels, douchecabines en andere sanitaire voorzieningen. Ook het plaatsen van verwarmingssystemen en verlichting wordt steeds vaker tot het takenpakket van een sanitair-installateur gerekend. Geen wonder dat deze monteurs een belangrijke bijdrage leveren voor de woningbouw, utiliteitsbouw en renovatie van gebouwen.

Technicum als werkgever in de installatietechniek

Dat het beroep sanitair-installateur van groot belang is voor technisch Nederland weet ook Technicum uitzendbureau. Deze organisatie is actief in het bemiddelen van technisch personeel in verschillende sectoren. Al meer dan 20 jaar heeft Technicum veel aandacht voor het vakgebied sanitair-installateur. Er werken in Nederland honderden sanitair-installateurs via Technicum bij verschillende opdrachtgevers in de installatietechniek. Technicum kan niet alleen een passende baan vinden voor sanitair-installateurs maar kan ook mensen in dit vakgebied opleiden.

Een opleiding volgen tot sanitair-installateur

Zelfs mensen die geen ervaring hebben in de techniek kunnen via Technicum ONE in aanraking komen met het vak sanitair-installateur en kunnen na een opleidingstraject een boeiende loopbaan tegemoet zien in de installatietechniek. Wil je meer weten? Klik op de knop BBL Technicum om een overzicht te krijgen van de opleidingsmogelijkheden die Technicum jou kan bieden. Behoefte aan een vrijblijvend gesprek over je loopbaanmogelijkheden? Ook dit is via Technicum mogelijk. De consultants van Technicum staan voor je klaar.