VVD onder vuur door achterban

De VVD wordt door haar aanhang belaagd met boze reacties op haar website. Er staan op dit moment meer dan 770 reacties op een artikel waarin de miljoenennota wordt toegelicht. Met name de heffingskorting is veel VVD-ers een doorn in het oog. Deze heffingskorting is met name nadelig voor de hogere inkomens. Het gaat hierbij om mensen die meer dan 55.991 euro bruto per jaar verdienen. Voor deze groep gaat de heffingskorting in stappen verdwijnen. Uiteindelijk mogen mensen die boven deze inkomensgrens uitkomen niet langer een bedrag 2001 euro aftrekken van hun inkomstenbelasting.

Reacties op website VVD
De reacties op de site van de VVD zijn behoorlijk heftig. Een aantal mensen heeft in hun reactie aangegeven dat ze hun lidmaatschap op de VVD gaan opzeggen. Ook zijn er mensen die zeggen nooit meer op de VVD te gaan stammen. Eerder dit jaar aan het begin van september verschenen er op de website van de VVD ook al boze reacties. Een aantal VVD-ers had toen al vermoedens over de kabinetsmaatregelen die op de planning stonden. Dit kwam omdat de kabinetsmaatregelen waren toen al een beetje uitgelekt.

VVD partijtop stelt gerust
De VVD heeft toen geprobeerd de leden gerust te stellen. Er werd toen aangegeven dat er op Prinsjesdag duidelijk zou worden dat het allemaal wel mee zou vallen voor de mensen die een hoger inkomen hebben. Er zou volgens de partijtop niet worden genivelleerd.