Vliegtuigproducent Airbus gaat in eerste helft 2022 ruim 6000 nieuwe werknemers werven

De Franse vliegtuigbouwer Airbus heeft aangegeven dat ze de komende maanden duizenden nieuwe werknemers in dienst wil nemen. Er zouden in totaal zesduizend nieuwe werknemers moeten worden aangetrokken voor vestigingen over de gehele wereld. Ook Nederland zal te maken krijgen met een uitbreiding op het gebied van personeel. In Nederland is er een ruimtevaarttak van Airbus gevestigd. Deze tak heeft de naam het Defence and Space Center en is gericht op ruimtevaarttechnologie.

Volgens Airbus wordt de ruimtevaart steeds belangrijker in de wereld. Daar zouden ook extra medewerkers nodig zijn alleen is het momenteel nog niet duidelijk over hoeveel werknemers het gaat. Airbus wil daarvoor nog geen aantallen bekend maken. Het is wel duidelijk dat Airbus weet dat er in Nederland een aantal hele goede universiteiten aanwezig zijn die heel nuttig kunnen zijn voor het werven van nieuwe kandidaten. Het lijkt er dus wel op dat er veel personeel nodig is en dat er al nagedacht is over de manier waarop personeel zal worden geworven.

De enorme personeelsaanvraag komt voor een groot deel als een verassing. Juist de luchtvaartsector heeft een enorme klap opgelopen door de coronamaatregelen. Desondanks kon Airbus wel veel bestellingen ontvangen. Het afgelopen jaar heeft het bedrijf daardoor haar orderportefeuille kunnen vullen. De komende tijd wil het bedrijf opschalen. Daarom worden duizenden nieuwe banen open gezet.