Vakbonden bereiken principeakkoord met Tata Steel eind maart 2018

De vakbonden zijn met Tata Steel tot een principeakkoord gekomen over de voorwaarden van de voorgenomen fusie met ThyssenKrupp. Voor de vakbonden was vooral de werkgelegenheid een belangrijk onderwerp in de onderhandelingen. De vakbonden spraken namens het personeel hun zorgen uit over de fusie. Veel personeelsleden van Tata Steel verwachten dat er ontslagen zullen vallen wanneer Tata Steel en ThyssenKrupp de fusie door gaan zetten. Inmiddels zijn er door Tata Steel en de vakbonden afspraken gemaakt met betrekking tot het behoud van werkgelegenheid bij Tata Steel in Nederland. Dit werd bekend gemaakt door de vakbonden op donderdag 22 maart 2018.

De vakbond CNV heeft het over “een nadrukkelijk succes” als het gaat over de gesprekken met Tata Steel. Volgens de vakbond zijn gedwongen ontslagen nu niet meer aan de orde en zijn er daarnaast goede werkgelegenheidsgaranties tot 2026 vastgelegd. Dit heeft bestuurder Peter Bo√ęseken van CNV Vakmensen benoemd in een reactie. Tot oktober 2026 kan Tata Steel IJmuiden geen werknemers gedwongen ontslaan. Toch zullen er driehonderd tot ongeveer vierhonderd banen verdwijnen bij Tata Steel. De werknemers die op dit moment in deze banen werken zullen de komende jaren via natuurlijk verloop het bedrijf verlaten. Daardoor worden gedwongen ontslagen voorkomen. Verder zullen er de komende jaren ongeveer honderd werkplekken bij komen omdat er een nieuw hoofdkantoor wordt gebouwd.

De FNV Metaal en CNV Vakmensen benadrukken dat ze op dit moment nog niet met de fusie instemmen. De CNV moet namelijk hun eigen leden nog om een oordeel over het principeakkoord vragen. Ook de FNV is nog niet direct akkoord. Deze vakbond is pas akkoord voor de fusie nadat de centrale ondernemingsraad het adviestraject heeft afgerond.