Tesla heeft elektrische Cybertruck gepresenteerd eind november 2019

Tesla-topman Elon Musk heeft in de nacht van donderdag op vrijdag de Cybertruck gepresenteerd. Deze pick-uptruck is volledig elektrisch en heeft een bijzondere vormgeving. De voertuigen zijn 5,88 meter lang en zijn ruim 2 meter breed. Er zou plaats zijn voor zes inzittenden. Daarnaast is er een laadvloer aanwezig in de Cybertruck. Deze laadvloer is twee meter lang en kan volledig worden afgesloten. In gesloten toestand is er 2.831 liter aan bagage bergen. De Cybertruck zal in drie verschillende varianten op de markt worden gebracht. De verschillen zitten in onder andere het vermogen en de actieradius van de voertuigen.

Zo kan de goedkoopste versie ruim 400 kilometer rijden op een enkele acculading. Deze variant kost 39,900 dollar, dit is omgerekend ruim 36.000 euro. Deze goedkoopste variant moet ongeveer 3.400 kilo kunnen trekken. De duurste variant van de Cybertruck kost ongeveer 62.000 euro en heeft een dubbele actieradius op 1 acculading. Deze kan 6.300 kilo trekken.

De elektrische Cybertruck heeft een speciale constructie en is gemaakt van gehard staal. Daardoor zou het voertuig bestand zijn tegen een harde klap. Tijdens de demonstratie werd de hardheid van het materiaal aangetoond door een harde metalen bal tegen de auto te gooien. Het metaal hield zich tijdens deze test wel goed maar er ontstond wel een barst in een raam van het voertuig. Dat had Elon Musk niet verwacht. Hij verklaarde dat dit probleem nog zal worden opgelost.