Tata Steel boekt in derde kwartaal 2017 vier keer zo veel winst

Staalconcern Tata Steel heeft vier keer meer winst geboekt in het derde kwartaal dan in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Ondanks dat vielen de opbrengsten van het bedrijf tegen. Kenners hadden gerekend op hogere opbrengsten in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar. In de genoemde periode kwam de winst van Tata Steel uit op omgerekend 164 miljoen euro. De omzet van het staalconcern steeg met 15 procent en kwam uit op 4,2 miljard euro.

Tata Steel wil graag in haar eigen thuismarkt groter worden. De verlieslatende Britse onderdelen zijn verkocht. Het geld wat het bedrijf hiermee heeft opgestreken gaat ze investeren in haar activiteiten in India. De komende periode wil Tata Steel haar productie in India verdubbelen. Nieuwe wetten hebben er voor gezorgd dat het bedrijf in staat is om andere bedrijven in de branche over te nemen. Daardoor kan Tata Steel ook staalbedrijven die het moeilijk hebben overkopen. Momenteel is Tata Steel aan het onderhandelen over de overname van de failliete boedel van Electrosteel.

Tata Steel is ook vaak in het nieuws met betrekking tot de afbouw van haar Europese activiteiten. Zo wil het staalbedrijf haar faciliteiten in IJmuiden onder brengen bij het Duitse ThyssenKrupp. De resultaten van Tata Steel waren in Europa naar eigen zeggen ”marginaal” maar de onderhandelingen over de overname van de Europese activiteiten lopen goed. Deze mening wordt echter niet gedeeld door een groot deel van het personeel dat in IJmuiden bij Tata Steel werkt. Deze personeelsleden maken zich grote zorgen over de werkgelegenheid bij de staalproducent. Er zouden namelijk door de fusie veel banen verdwijnen.