Porsche haalt tijdelijk dieselvariant Panamera uit de markt in 2017

Autoproducent Porsche heeft de dieselvariant van de Panamera tijdelijk uit haar prijzenlijst gehaald. Dit gebeurde zonder veel geruchtmaking. Porsche heeft de diesel Panamera even uit de verkoop genomen omdat de testen met betrekking tot de CO2-uitstoot nog in volle gang zijn. Het bedrijf wil CO2-uitstootproblemen voorkomen. Momenteel wordt de productie van de Panamera gepauzeerd. Ook moet een lange levertijd worden voorkomen. Daarom heeft Porsche besloten om de Panamera tijdelijk uit de bestellijst te halen volgens de importeur.

Diesels zijn de afgelopen jaren vaker in opspraak geraakt vanwege de emissie. Dit heeft onder andere autoproducent Volkswagen een slechte naam bezorgd. Door het sjoemelsoftwareschandaal, dat ook wel het dieselschandaal wordt genoemd, is diesel als brandstof uit de gratie geraakt bij een groot deel van de automobilisten. Ook Porsche merkt dit en wil graag haar naam in de markt zo hoog mogelijk houden. Daardoor wil ze de mogelijkheid dat er problemen geconstateerd worden met haar diesels zo klein mogelijk houden.

De nieuwe Panamera Diesel zou een variant 4,0-liter V8 met 422 pk moeten krijgen. De huidige negatieve berichten over diesels zouden er eerder voor zorgen dat Porsche voor een milieuvriendelijker auto zal gaan kiezen om in de productie te nemen. Dit zal de plug-inversie Panamera E-Hybrid waarschijnlijk worden omdat die auto het meest voor de hand liggende alternatief vormt voor Porsche. De vraag naar hybrides neemt bovendien ook toe. De Panamera E-Hybrid is ook in Nederland al zeer populair.