Nederland heeft recordaantal werkenden medio 2022

Nederland heeft een recordaantal werknemers halverwege 2022. In totaal heeft Nederland 9,4 miljoen werkenden. Dit bericht werd bekend gemaakt door de nieuwswebsite NU.nl nadat de nieuwswebsite cijfers had opgevraagd bij statistiekbureau CBS. Van deze werknemers zou ongeveer de helft in deeltijd werken. Van deze helft zou weer dertig procent niet meer dan twintig uur per week werken. Dan zou het gaan om ongeveer anderhalf miljoen mensen.

Meer werknemers

De afgelopen tijd is het aantal mensen dat werkt al aan het oplopen. Opvallend is dat Nederland verhoudingsgewijs veel deeltijdwerknemers heeft. Nederland zou je op dit gebied zelfs kampioen kunnen noemen. Het aantal deeltijd werknemers zorgt er wel voor dat er voor meer mensen een baan beschikbaar is. Ook iemand die minder dan 32 uur per week werkt wordt immers tot de werknemers van Nederland gerekend. In de eerste maanden van 2022 hadden 9,4 miljoen mensen werk. Van deze groep werkte 4,9 miljoen mensen fulltime. Volgens de cijfers werkte 4,5 miljoen mensen niet fulltime.

Arbeidspopulatie

Er is berekend hoeveel de arbeidspopulatie gemiddeld per week werkt. Dit aantal uren komt uit op 32 per week. Volgens de gegevens zijn het met name de jongeren in de leeftijd tussen de 15 en 25 jaar die heel weinig uren per week draaien. Deze groep zou gemiddeld 20 uur per week draaien. Mensen in de leeftijdscategorie 45 en 55 jaar zouden verhoudingsgewijs de meeste uren per week werken.