In 2017 werden 1,472 miljard smartphones verscheept

Smartphones zijn nog steeds enorm populair onder consumenten en bedrijven. Veel mensen in Eerste Wereldlanden hebben een Smartphone en ook in Tweede Wereldlanden worden veel meer Smartphones aangekocht. De Smartphone is in ontwikkeling. De telefoon wordt compacter, sneller, krijgt meer opslagruimte en kan sneller grote hoeveelheden data importeren en verzenden. Ook het aantal apps dat ontwikkeld wordt voor de Smartphone neemt toe.

Een Smartphone is daarnaast voor veel mensen een statussymbool. Dat houdt in dat men doormiddel van een Smartphone wil laten zien hoe modern en ‘bij de tijd’ men is. Dat zorgt er voor dat veel consumenten de afgelopen jaren al vaker een nieuwe Smartphone hebben gekocht die nog beter of fraaier was dan de vorige Smartphone die ze hadden aangeschaft. Dat is goed voor de producenten van Smartphones. Er worden wereldwijd veel smartphones ontwikkeld, geproduceerd, getransporteerd en verkocht. Zo werden in het jaar 2017 wereldwijd 1,472 miljard smartphones verscheept. Dat aantal ligt ietsje lager dan het aantal verscheepte Smartphones een jaar eerder. Deze informatie komt naar voren uit een onderzoek van marktanalist IDC.

In 2016 werden 1,473 miljard Smartphones verscheept. Het daarop volgende jaar liep het aantal verscheepte Smartphones ongeveer 1 procent terug. In het vierde kwartaal van 2017 werden in totaal 403,5 miljoen verscheept. Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2016 was dit echter een daling van 6,30 procent. In 2016 werden namelijk nog 430,7 miljoen Smartphones getransporteerd per schip. Met name in de Verenigde Staten en China liep het aantal terug. IDC geeft hierover aan dat de terugloop waarschijnlijk te maken heeft met het een gebrek aan interesse bij consumenten. Zo zouden consumenten geen hebben om naar een nieuwere, duurdere telefoon over te stappen. De nieuwe Smartphones met dunnere schermranden zien er wel luxer uit maar voor veel mensen is dit geen noodzakelijke innovatie. Ondanks het statussymbool zien veel mensen een Smartphone nog als een gebruiksvoorwerp.