Samsung en LG werken afzonderlijk aan opvouwbare smartphones vanaf 2016

Vrijwel iedereen heeft een smartphone en deze variant van mobiele telefoons is bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Vooral nu ook games zoals Pokemon Go veelvuldig op de smartphone worden gespeeld zie je veel mensen in verschillende leeftijden met een smartphone rond lopen. Verschillende elektronicaproducenten houden zich bezig met het ontwerpen van nieuwe technologie omtrent de smartphone.

Samsung en haar Zuid-Koreaanse concurrent LG werken bijvoorbeeld aan opvouwbare schermen die bij smartphones kunnen worden toegepast. Deze opvouwbare schermen moeten er voor zorgen dat een smartphone uitgevouwen kan worden tot het formaat van een tablet. Het bericht dat LG ook werkt aan opvouwbare schermen werd bekend gemaakt door ET News. Dit mediabedrijf heeft haar nieuw gebaseerd op bronnen in de industrie.

LG
LG heeft een speciale tak binnen de organisatie die gericht is op de ontwikkeling van schermen. Die tak wordt ook wel LG Display genoemd. LG Display zal gaan samenwerken met het Candese bedrijf IGNIS Innovation. Het ontwikkelen van opvouwbare beeldschermen is niet eenvoudig en zal een jaar of langer in beslag nemen. Men vermoed dat de opvouwbare beeldschermen binnen een aantal jaar worden toegepast op smartphones. Samsung is volgens eerdere berichten ook actief bezig met het ontwikkelen van een opvouwbare smartphone. Samsung verwacht in 2017 dat haar eerste opvouwbare smartphone op de markt komt. Er wordt volgens bronnen van VentureBeat door LG gewerkt aan de derde versie van de G Flex. Dit is een telefoon die is uitgerust met een gebogen scherm. De nieuwe versie van de G Flex wordt voorzien van een nieuw soort OLED-scherm. Dit scherm is gemaakt van kunststof. De derde versie van de G Flex zal naar verwachting in 2017 op de markt komen.

Reactie van Technisch Werken
De techniek staat nooit stil. Ook de technologie is een continue proces van verbeteringen en optimalisatie. In eerste instantie werden mobiele telefoons gebruikt voor telefonische communicatie en werden sms berichten verstuurd. Inmiddels is de mobiele telefoon een smartphone met een enorme hoeveelheid functies. Men kan doormiddel van zogenoemde app’s zeer veel verschillende taken uitvoeren. Men kan het weer bekijken maar ook spelletjes spelen zoals Pokemon Go. Ook kan men bankzaken regelen en geld overschrijven. Men kan navigatieprogramma’s gebruiken enzovoort. De ontwikkeling van nieuwe app’s en software loopt parallel aan de ontwikkeling van de hardware. De hardware van de smartphone wordt ook voortdurend aangepast en verbeterd. Hoe een opvouwbaar beeldscherm er uit moet zijn spreekt nu nog tot de verbeelding.