Hypotheekrentes iets gestegen eind april 2024

De tarieven voor populaire hypotheekrentes zijn gestegen aan het einde van de maand april dit jaar. Inmiddels liggen de hypotheekrentes in Nederland op het hoogste niveau van 2024. Ruim de helft van de hypotheekverstrekkers heeft besloten om de rente te verhogen. Dat komt naar voren uit cijfers die bekend zijn gemaakt door de Van Bruggen Adviesgroep en De Hypotheekshop.

Hypotheken

Als iemand een hypotheek wil afsluiten voor de periode van tien jaar met een NHG-garantie dan is de rente gemiddeld 3,91 procent. Enkele weken geleden lag dit percentage nog op 3,78 procent. Daarnaast zijn ook de rentes voor hypotheken die voor vijf of twintig jaar zijn afgesloten omhoog gegaan. De stijging van de hypotheekrentes ligt tussen de 0,05 procent en de 0,1 procent.

Grote banken

Er zijn ook organisaties die besloten hebben om de hypotheekrentes niet te veranderen. Dan gaat het vaak om hypotheekverstrekkers die eerder al verhogingen hebben doorgevoerd op het gebied van de hypotheekrente. De drie grote banken, ING, ABN AMRO en Rabobank, hebben kort geleden de rentes naar boven bijgesteld. Ook NN en Aegon hebben verhogingen doorgevoerd in de hypotheekrente.