Google plaatst eigen internetkabel tussen VS en Europa vanaf 2018

Techgigant Google is van plan om een internetkabel aanleggen te gaan plaatsen over de bodem van de Atlantische Oceaan. Het is de bedoeling dat deze kabel de Verenigde Staten en Europa met elkaar verbind op het gebied van internet. De kabel zal in Europa aankomen in Frankrijk. De internetkabel heeft de naam Henri Dunant gekregen. Dunant was de oprichter van het Rode Kruis en was de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in 1901. Het bericht over de plaatsing van de internetkabel werd door Google op een blog geplaatst. Het is de bedoeling dat de kabel in 2020 in gebruik wordt genomen.

De zogenaamde Dunant-kabel is alleen van Google. Dat betekent dat Google in de toekomst zelf een directe internetverbindingskabel heeft tussen de VS en Europa. Deze kabel kan volgens het technologische bedrijf worden gebruikt om in de toekomst de groei van clouddiensten te ondersteunen. Google is niet het enige bedrijf dat kabels over de zeebodem heeft aangebracht. Er zijn in de Atlantische Oceaan al meerdere kabels aangebracht die het internetverkeer in de VS en Europa met elkaar in verbinding brengen.

Over het algemeen werken bedrijven met elkaar samen met het aanbrengen en de exploitatie van de kabels. Google laat deze kabel echter aanleggen op basis van haar eigen middelen. De Dunant-kabel zou de tweede private kabel die Google gaat aanleggen. Een tijd geleden had Google in Curie een kabel tussen Los Angeles en Chili aangelegd. Deze kabel zal in 2019 operationeel zijn. Vanaf dat moment is Google het eerste niet-telecombedrijf dat zelfstandig in een internetkabel heeft geïnvesteerd.