Extra vacatures door energietransitie in installatietechniek in 2019

In 2019 is het aantal vacatures in de installatietechniek verder toegenomen. Dat komt omdat de installatiebranche in Nederland het steeds drukker heeft gekregen. De bouwsector maakte een behoorlijke bloei door totdat de stikstofuitspraak deze groei afremde. Toch gaan de projecten in de energietransitie grotendeels door. Hierbij kan gedacht worden aan het plaatsen van zonnepanelen, vloerverwarming, warmtepompen en geothermie. Ook WTW installaties en het plaatsen van waterstofketels behoren tot de werkzaamheden van de installatiemonteur.

Er is werk genoeg maar er zijn veel te weinig vakkrachten om al het werk goed en veilig uit te voeren. Daarom neemt de werkdruk toe in de installatietechniek en worden veel vacatures open gezet in deze sector. Het gevolg is dat bedrijven steeds creatiever moeten worden om personeel te werven. Echter ervaren krachten in de installatietechniek zijn niet of nauwelijks beschikbaar. Daarom worden opleidingen aangeboden en omscholingstrajecten voor mensen die graag in de installatietechniek aan de slag willen maar hier geen ervaring in hebben.

Wil je ook aan de slag in de installatietechniek? Klik dan op de knop ‘Vacatures Technicum’ voor een actueel vacatureaanbod. Als je geen ervaring in de installatietechniek hebt maar dit wel een interessante sector vind dan kun je overwegen om een BBL opleiding te volgen. Klik dan op de knop ‘BBL Technicum’.