Chemiebedrijf Sabic gaat fabriek Bergen op Zoom heropenen in 2019

Chemiebedrijf Sabic zal volgend jaar een fabriek heropenen in Bergen op Zoom. Het gaat om een grondstoffenfabriek die in 2014 was gesloten. De fabriek wordt weer opnieuw in gebruik genomen omdat er een toegenomen vraag is naar de grondstoffen die er werden geproduceerd. Daarnaast zijn er ook nieuwe toepassingen die er voor zorgen dat de fabriek weer in gebruik genomen kan worden.

Heropening
De heropening van de fabriek kost natuurlijk geld maar hoeveel geld wordt niet vooralsnog niet bekend gemaakt. een woordvoerder geeft aan dat er momenteel onderzocht wordt of de gehele installatie weer in gebruik genomen gaat worden of slechts een deel van de installatie. Dit onderzoek zou eind juni 2018 moeten worden afgerond. Vanaf dat moment weet Sabic ook hoeveel vacatures er ontstaan.

Outplacement
Toen de fabriek in 2014 werd gesloten verdwenen er tientallen banen. Toch werd het aantal gedwongen ontslagen beperkt. Dit had volgens de woordvoerder te maken met het feit dat er outplacement trajecten werden uitgevoerd. Daardoor werden verschillende werknemers uit de fabriek van Sabic doorgeplaatst naar een andere fabriek van Sabic in Brabant.