Nederlandse berger Boskalis gaat Griekse veerboot Norman bergen

Maandag 29 december 2014 heeft de Nederlandse berger Boskalis bekend gemaakt dat het bedrijf de berging van de Griekse veerboot Norman Atlantic zal uitvoeren. Het bedrijf Boskalis heeft geen bijdrage geleverd aan de evacuatie van passagiers aldus een woordvoerder van het bedrijf. Boskalis heeft echter wel ondersteuning geboden op het gebied van het blussen van het vuur dat aanwezig was op de veerboot. Op dit moment zijn ongeveer vijftien werknemers van Boskalis naar Italië gevlogen. Zij gaan de Italiaanse autoriteiten bijstaan.

Alle passagiers geëvacueerd
Alle passagiers zijn inmiddels van de brandende veerboot gehaald. De Italiaanse premier Matteo Renzi had het over 407 mensen die van het brandende passagiersschip zijn afgehaald. Er zijn echter nog wel mensen op de Norman Atlantic aanwezig. Dit zijn een aantal van de bemanningsleden.

Boskalis
Sinds zondag 28 december 2014 is het Nederlandse bedrijf Boskalis al betrokken bij de reddingsactie van de Norman Atlantic. Dit gebeurde onder zeer moeilijke weersomstandigheden. Op het journaal werd gesproken van een windkracht 7 en een sterke rookontwikkeling. De Boskalis is voornamelijk betrokken bij het blussen van de brand en het in veiligheid brengen van de veerboot. De reddingsactie wordt gecoördineerd door de Italiaanse marine.

Reactie van Technisch Werken
Het is erg dat er weer een ramp is voltrokken op een veerboot. Gelukkig is een groot deel van de passagiers in veiligheid gebracht. Na het redden van de passagiers treed over het algemeen de bergingsfase in. Op dit gebied heeft het Nederlandse bedrijf Boskalis veel ervaring. Het is dan ook goed dat andere landen van deze ervaring weten en het bedrijf inzetten voor deze moeilijke klus.