Appel draaide recordomzet eind 2017

Technologiebedrijf Apple heeft in het laatste kwartaal van 2017 een recordomzet geboekt. Deze omzet kwam uit op meer dan 88 miljard dollar. Dit is een stijging van 13 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016. Ook de nettowinst van het bedrijf ging omhoog van ongeveer 18 miljard tot 20 miljard dollar. Dit is ook een record voor de technologiereus uit Californië

Verkoop smartphone daalde
De verkoop van de smartphone ging echter achteruit. De smartphone is het meest succesvolle product van Appel. Hiervan werden 77 miljoen exemplaren verkocht en dat is ongeveer één procent minder dan het aantal smartphones dat werd verkocht in de laatste drie maanden van 2016.

Er werd door Appel geen informatie verstrekt over de hoeveelheid exemplaren het bedrijf heeft verkocht per model. De omzet van Appel is echter toegenomen waardoor sommige marktanalisten vermoeden dat er vooral veel exemplaren werden verkocht de prijzige iPhone X. Dit is het nieuwe model en blijkt populair te zijn op de markt. Verder is ook de iPhone 8, die in dezelfde periode op de markt kwam, volgens Apple populair onder consumenten. Annalisten verwachten dat Apple het komende kwartaal een omzet zal behalen van 65 miljard dollar. Apple zelf verwacht een omzet van 60 tot 62 miljard dollar over die periode.