Technisch Werken

Trump zet China onder druk eind juli 2019

De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag 30 juli 2019 in een aantal tweets de Chinese overheid verder onder druk gezet. volgens de president van Amerika komen de Chinezen hun afspraken niet na. Dat zorgt er voor dat het handelsakkoord nog niet gesloten kan worden. Volgens Trump moet China niet langer wachten met het nakomen van de afspraken en het sluiten van het handelsakkoord.

Deze uitspraken deed Trump op Twitter op de eerste dag waarop nieuwe onderhandelingen plaatsvinden tussen China en Amerika. Beide landen willen graag een handelsconflict oplossen dat de afgelopen tijd steeds verder is opgelopen. Sinds mei lagen de onderhandelingen tussen beide landen stil. Inmiddels is duidelijk dat beide landen last hebben van het handelsconflict. Amerika en China proberen nu er onderling uit te komen.

Dat is echter nog niet eenvoudig want het wantrouwen tussen beide economische grootmachten is groot. Trump heeft al aangegeven dat China het akkoord zo spoedig mogelijk moet accepteren. Als hij namelijk opnieuw zal worden gekozen als president van Amerika zal hij een nog veel scherper akkoord op tafel leggen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws