Technisch Werken

Topbestuurders hebben hogere bonussen ontvangen

In 2011 hebben veel topbestuurders hogere bonussen ontvangen. In totaal verdienden directeuren 41,6 miljoen euro extra met het verzilveren van opties en aandelen. Dit blijkt een stijging te zijn van 34 procent. Het onderzoek waaruit dit is gebleken werd uitgevoerd door De Volkskrant. De beurskoersen zijn licht gestegen daardoor worden meer beloningen uitgekeerd.

Deze informatie staat in schril contrast met het nieuws op de NOS op 10 februari 2012. Daar werd gesproken over een mogelijk uitblijven van een salarisverhoging voor personeel in 2013. Het is vreemd dat bedrijven wel ruimte hebben voor het uitkeren van grote bonussen terwijl de overheid overweegt om geen salarisverhoging voor personeel in werking te zetten. Hierdoor zal de koopkracht van personeel in 2013 dalen. Dit is weer slecht voor de economie omdat er dan ook minder geld wordt uitgegeven.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!