Technisch Werken

Tata Steel wil overlast terugdringen in 2019 maar provincie is kritisch

De provincie Noord-Holland is nog niet positief over het meerjarenplan van Tata Steel. In dit meerjarenplan is aangegeven hoe de staalproducent de overlast voor omwonenden de komende jaren wil gaan reduceren. De aanpak van het staalbedrijf wordt door de overheid beschouwd als weinig actiegericht. Er moet meer actie komen om de grafietregens en andere overlast te reduceren. Dit kwam naar voren uit een brief die de Gedeputeerde Staten hebben verstuurd aan de directie van Tata Steel. In de brief staat dat Tata Steel maatregelen heeft benoemd die nog “niet toereikend” zijn.

De plannen van Tata Steel worden op een aantal punten “teleurstellend” beschouwd. Een groot deel van de maatregelen die zijn benoemd had Tata Steel een tijd terug al moeten nemen om de overlast te beperken. Tata Steel noemt haar plannen Roadmap 2030. In deze plannen heeft de staalproducent het vooral over termen zoals ‘overlast’. De overheid wil dat er juist meer aandacht wordt besteed aan de gezondheid en gezondheidsrisico’s van omwonenden. Daarnaast wil de overheid graat weten wat de maatregelen van de staalproducent gaan opleveren de komende tijd.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!