Technisch Werken

Staalproducent Tata Steel draaide goed kwartaal eind 2017

Staalproducent Tata Steel kan terugkijken op een sterk kwartaal. De staalproducent heeft zowel in India als in Europa meer staal verkocht in het voorbije derde kwartaal van het gebroken boekjaar. Tata Steel heeft zelfs aangegeven dat ze in India het hoogste verkoopniveau ooit hadden behaald. In India groeide de verkoop zelfs met tien procent op jaarbasis.

Door gepland onderhoud is de productie in Europa iets teruggelopen. Deze terugloop werd ook gemerkt in de staalproductielocatie in IJmuiden. Vorige week werd door Tata Steel al een beknopte update naar buiten gebracht over de handel die het bedrijf heeft gedreven de afgelopen tijd. Deze update had een aantal onvolkomenheden met betrekking tot in de productiecijfers voor India en Zuidoost-Azië.

Tata Steel is echter de afgelopen tijd regelmatig in het nieuws gekomen vanwege een hele andere ontwikkeling. De staalproducent wil namelijk haar Europese activiteiten gaan samenvoegen met de Duitse branchegenoot ThyssenKrupp. Dit zal waarschijnlijk veel banen gaan kosten. De ondernemingsraad van Tata Steel wil graag goed op de hoogte gehouden worden maar de directie blijft summier in haar berichtgeving over het effect van de fusie op het personeelsbestand.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!