Technisch Werken

Shell en Rabobank bieden op Eneco begin november 2019

Shell en Rabobank hebben afgelopen week een serieus bod gedaan op het energiebedrijf Eneco dat ter overname beschikvaar is. Shell en de Rabobank zijn de twee laatste partijen die op dit gebied nog met elkaar wedijveren. Het bericht over het bod werd afgelopen zaterdag bekend gemaakt door de krant De Telegraaf.

Op dit moment is Eneco nog eigendom van 44 gemeenten maar dat gaat binnenkort veranderen als de overname rond is. De enige overgebleven concurrent van Rabobank en Shell in de race om de overname is het Japanse Mitsubishi. Volgens De Telegraaf maakt dat bedrijf echter geen serieuze kans. Er moet een fors bod worden geplaatst Eneco heeft namelijk een geschatte waarde van ongeveer drie miljard euro. Het is nog even wachten voordat de uitslag bekend is wie de nieuwe eigenaar wordt van Eneco. Waarschijnlijk zal dit rond de kerst bekend worden gemaakt. Dat heeft Het Financieele Dagblad eerder al bekend gemaakt.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws