Technisch Werken

Negatieve rente op spaarsaldo boven 1 miljoen euro bij Rabobank in 2020

De Rabobank heeft aangegeven dat ze een negatieve rente zal hanteren voor spaarrekeningen met een saldo boven 1 miljoen euro. Spaarders met een dergelijk saldo op de bank krijgen dus in 2020 geen rente van de bank maar moeten juist rente betalen. Deze rijke spaarders kunnen op jaarbasis een boeterente tegemoet zien van 0,5 procent.

De Rabobank is niet de eerste bank die een dergelijke maatregel doorvoert. De ING en de ABN AMRO bank hebben eerder al aangegeven dat ze vanaf april 2020 een negatieve rente gaan rekenen voor spaarrekeningen met bedragen boven de miljoen euro. Hoewel de invoering van de negatieve rente een unieke ontwikkeling is hebben veel klanten van de Rabobank nog niets te maken met de negatieve rente.

Dat komt omdat veel mensen geen spaarrekening hebben met een bedrag boven de 1 miljoen. De mensen met een lager saldo op hun bankrekening zullen in de meeste gevallen gewoon een lage rente van 0,01 procent ontvangen. Dat is een piepklein rentepercentage maar het is altijd beter dan een boeterente. De vraag is overigens hoe lang het duurt voordat ook op reguliere spaarrekeningen een boeterente wordt berekent door de banken in Nederland.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!