Technisch Werken

KPN gaat ISDN gebruik afbouwen in 2019

ISDN is een techniek die ongeveer dertig jaar geleden is ingevoerd in de communicatietechnologie en telecom. Doormiddel van ISDN werd het mogelijk om via één telefoonlijn zowel te bellen als te internetten. Deze communicatietechnologie wordt beschouwd als achterhaald. Om die reden gaat KPN vanaf maandag 2 september 2019 KPN starten met het afsluiten van de meeste ISDN-lijnen in Nederland.

Volgens de KPN is er in veel betere technologie op de markt dan ISDN. De klanten die deze verbindingen wel hebben wil de KPN meenemen “naar de nieuwe wereld van breedband”. De directeur zakelijke markt van KPN, Marieke Snoep, geeft aan dat haar organisatie volop wil gaan investeren 5G en andere nieuwe technologie. Daarnaast wordt afscheid genomen van oude technologie. In 2017 werd door KPN aangekondigd dat er zou worden gestopt met ISDN.

Deze technologie wordt beschouwd als een verouderde vorm van digitale telefonie. Er zijn nog tienduizenden bedrijven in Nederland die nog gebruik maken van de ISDN technologie. deze bedrijven gebruiken de techniek voor internet, bellen maar ook voor alarmsystemen. De technologie van deze bedrijven zal de komende tijd worden gemoderniseerd.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!