Technisch Werken

FIOD valt binnen bij bouwbedrijf Strukton in februari 2019

Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) is vrijdag 15 februari 2019 binnengevallen bij bouwbedrijf Strukton. Deze inval vond plaats als onderdeel van een onderzoek. De FIOD doet namelijk onderzoek naar mogelijke corruptie bij een metroproject in Riyad. Deze stad is de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Strukton voert hier een project uit maar FIOD vermoed dat er sprake is van corruptie. De inval die plaatsvond op vrijdag 15 februari 2019 werd bevestigd door de FIOD en Strukton. Op deze vrijdag werden verschillende doorzoekingen gedaan bij een aantal locaties van het bedrijf.

Daarbij is ook de administratie in beslag genomen aldus de FIOD. In 2013 werd de opdracht binnengehaald als onderdeel van een consortium. Strukton mocht in de samenwerking in totaal drie van de zes metrolijnen bouwen. Deze metrolijnen zijn technologische hoogstandjes omdat ze volledig geautomatiseerd en onbemand zijn. De waarde van de order is 1 miljard euro voor Strukton. Het belang was daarom groot. Vermoed wordt dat Strukton de opdracht op een onjuiste wijze heeft weten te bemachtigen. De FIOD zoekt nu uit of dat klopt.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!