Technisch Werken

Amsterdam wil verhuurverbod op nieuwbouwkoopwoningen invoeren in 2019

Amsterdam en andere grote steden van Nederland hebben te maken met een grote krapte op de woningmarkt. Er zijn veel mensen die een woning zoeken in die steden maar het aanbod is beperkt. Dat maakt koopwoningen tot een schaarste en heeft tot gevolg dan beleggers interesse hebben in woningen als beleggingsobject. Onroerend goed wordt een interessant beleggingsproduct dat zelfs buitenlandse investeerders aantrekt.

De gemeente Amsterdam heeft deze ontwikkeling in de gaten en is hier niet tevreden over. De gemeente wil dat er nieuwe woningen worden gebouwd die vooral bewoond worden en gekocht worden door mensen die een band hebben met de stad. Om die reden wil de gemeente een verhuurverbod instellen voor nieuwgebouwde koopwoningen. Dit verhuurverbod moet er voor zorgen dat nieuwe koopwoningen niet in handen komen van beleggers. De gemeente kan er voor zorgen dat het verhuurverbod wordt opgenomen in de erfpachtvoorwaarden. Dat betekent dat het verhuurverbod ook voor alle volgende kopers van de woningen geldt.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws