Wat moet ik kiezen in de techniek?

Er zijn verschillende technische beroepen die je in Nederland kunt uitvoeren. Toch is niet overal de vraag hetzelfde. De afgelopen maanden trekt de vraag naar bouwvakkers weer wat aan. Het is onduidelijk of deze opleving voor langere tijd duurt.

De vraag naar lassers en samenstellers blijft onverminderd bestaan. Toch zoeken bedrijven hierin wel de specialisten. Gecertificeerde lassers zijn erg gewild evenals allround lassers die zowel Mig/Mag als Tig kunnen lassen. Aanvragen naar Elektrode lassers nemen af.

Daarnaast is er nog steeds een stijgend aantal aanvragen naar CNC verspaners. Verspaning vindt tegenwordig namelijk steeds meer computergestuurd plaats. Verspaners die zelfstandig hun draaibank en freesbank kunnen programmeren zijn erg gewild. Met name in de machinebouw.

Ook engineers in de werktuigbouwkunde kunnen op de arbeidsmarkt op verschillende vacatures solliciteren. De kenniseconomie die bij Nederland hoog op de agenda staat zorgt voor een grote behoefte aan technische ‘bedenkers’ van oplossingen voor nieuwe en oude problemen.