Welk technisch uitzendbureau moet ik kiezen in 2019?

Als je aan de slag wilt in de techniek via een technisch uitzendbureau dan heb je in Nederland zoveel keuze uit verschillende uitzendorganisaties dat het kiezen lastig wordt. Gelukkig zijn er een aantal tips die je kunnen helpen om toch een goede keuze te maken voor een uitzendbureau dat bij je past. Allereerst is het voor jezelf belangrijk om te weten welk technisch werk je graag zou willen uitvoeren. Er zijn namelijk ook verschillen tussen technische uitzendbureaus op het gebied van de technische sectoren waarin ze actief zijn. Sommige technische uitzendbureaus zijn bijvoorbeeld sterk gericht op de bouw en weer andere technische uitzendbureaus zijn sterk gericht op de metaaltechniek of procestechniek. Als je van jezelf weet in welke technische sector je wilt werken vallen er al een heleboel uitzendbureaus af.

Loopbaanbemiddeling door uitzendbureau
Zodra je voor jezelf helder hebt in welke technische sector je wilt werken kun je verder gaan met het selecteren van het juiste uitzendbureau. De volgende stap is namelijk de ondersteuning die je verwacht nodig te hebben bij het zoeken naar een passende baan. Als je geen of weinig kennis hebt van de techniek is het belangrijk dat je bij een uitzendbureau binnenstapt die veel kennis en ervaring heeft op het gebied van loopbaanbegeleiding. Ook is het belangrijk voor onervaren sollicitanten dat een uitzendorganisatie opleidingen biedt en trainingen geeft waarmee de kandidaat zijn of haar kansen op de technische arbeidsmarkt vergroot.

Persoonlijke aandacht
Een persoonlijke benadering is voor de ene persoon belangrijker dan voor de andere persoon. Sommige uitzendbureaus nemen nauwelijks de tijd voor een persoonlijk gesprek met kandidaten. Deze uitzendbureaus doen veel communicatie digitaal. Dat is voor bepaalde mensen interessant en makkelijk maar weer andere personen vinden een persoonlijk gesprek en persoonlijke aandacht van groot belang als ze op zoek gaan naar werk. Ook op dit gebied onderscheiden uitzendbureaus zich van elkaar. Sommige uitzendbureaus willen niet eens een intakegesprek aangaan met uitzendkrachten en sollicitanten terwijl andere uitzendbureaus deze gesprekken van groot belang vinden voor de arbeidsbemiddeling.

Veiligheid, gezondheid en milieu
Tot slot is het belangrijk om te weten of een technisch uitzendbureau VCU gecertificeerd is en veiligheid, gezondheid en milieu als belangrijkste voorwaarde heeft voor de arbeidsbemiddeling. Veiligheid moet bovenaan staan in de arbeidsbemiddeling. Dat betekent dat een uitzendbureau veiligheidstrainingen moet aanbieden zoals VCA, veilig werken met een vorkheftruck, hoogwerkercertificaten en NEN opleidingen zoals NEN 1010 en NEN 3140. Deze NEN opleidingen zijn werkafhankelijk en dat zorgt er voor dat uitzendbureaus maatwerkopleidingen moeten aanbieden die passen bij de werkzaamheden die de uitzendkracht moet uitvoeren. Een goed gecertificeerd VCU uitzendbureau in de techniek weet wat er nodig is voor veilig werken in de techniek.