Recessie duurt voort

De recessie duurt nog tot medio 2014 volgens het economisch bureau van de Rabobank. Dit bracht de Rabobank donderdag 12 september 2013 naar buiten. Volgens de bank zal de recessie nog tot juni 2014 voortduren. In 2013 zal de groei in de Nederlandse economie nog met 1,25 procent krimpen. Voor 2014 wordt een stabilisatie verwacht. Dan zal de groei ongeveer op nul staan. De Nederlandse economie bestaat echter uit verschillende sectoren. Niet elke sector zal de komende tijd even slecht draaien.

Nederlandse economie
De export van Nederland lijkt zich redelijk te herstellen. Toch is er nog geen sprake van echter groei in de Nederlandse economie. Volgens de bank wordt ongeveer 70 procent van de economische activiteiten bepaald door binnenlandse bestedingen. De huishoudens van Nederland moeten meer geld te besteden krijgen. Door een toename van deze koopkracht kunnen mensen meer producten aanschaffen en dat is goed voor het bedrijfsleven en de economie. Bron: nu.nl

Reactie technisch werken
Met de nieuwe bezuinigingen in het vooruitzicht zal de koopkracht van de Nederlanders niet in grote mate toenemen. Daarnaast is de werkeloosheid ook nog een probleem dat structureel moet worden aangepakt.