ING betaald medio 2023 laagste spaarrente van alle grote banken in Nederland

De ING bank heeft deze week haar winst over het tweede kwartaal bekend gemaakt. Een forse winst die voor een groot deel toegeschreven kan worden aan de renteverhogingen die de bank heeft doorgevoerd. Dan hebben we het natuurlijk niet over de verhogingen van spaarrentes maar om de verhogingen van rentes op leningen die de bank verstrekt aan bedrijven en particulieren.

De spaarrente van de bank is daarentegen juist zeer laag. Zo kunnen klanten die een spaarsaldo tot en met 10.000 euro bij de bank hebben staan daar vanaf half augustus 1,25 procent voor krijgen. Mensen met meer spaargeld krijgen voor het bedrag boven de 10.000 een schamele 1,15 procent tot een bedrag van 1 miljoen euro. Mensen met meer dan 1 miljoen euro aan spaargeld bij de ING bank krijgen voor dat extra geld geen spaarrente.

Hoe anders is dat bij de Rabobank. Daar krijgen de spaarders vanaf augustus 1,5 procent rente op hun spaargeld. Dat maakt de Rabobank de bank die het meeste spaarrente uitkeert over regulier spaargeld van alle grote banken. De ABN AMRO bank zit daar tussen in met een spaarrente van 1,25 procent voor alle tegoeden tot 1 miljoen euro.