Vacature: Tekenaar Revit families Friesland vanaf oktober 2020

Tekenaar Revit families Een unieke uitdaging voor ervaren tekenaars van Revit families. Voor een opdrachtgever tussen Leeuwarden en Groningen stad in zoeken we iemand die Revit Families kan opbouwen en zogenaamde nested families kan maken. Op die manier ontstaat er een soort bibliotheek aan onderdelen die de tekenaars van het bedrijf kunnen gebruiken bij hun dagelijkse tekenwerkzaamheden en werkvoorbereiding. Het bedrijf heeft deze expertise zelf niet in huis en is daarom op zoek naar iemand die hun kan helpen bij de implementatie en ontwikkeling van Revit families. Hij jij ervaring met Revit en weet je hoe je in dit technische tekenprogramma constructietekeningen kunt maken? Dan zijn we op zoek naar jou.

Welke ervaring is vereist?

Voor deze functie is kennis van Revit families vereist. Het bedrijf mist namelijk kennis op dit gebied en zoekt juist iemand die op dit gebied zelfstandig aan de slag kan. Ook is het belangrijk dat je goed kunt communiceren en kennis over Revit en het maken van Revit families kunt overdragen. Omdat Revit een technisch tekenprogramma is moet je beschikken over ervaring als technisch tekenaar. Het opleidingsniveau maakt niet heel veel uit voor deze functie. Ervaring is hierbij echt belangrijker dan het bezitten van een diploma met de juiste opleidingsrichting of een bepaald opleidingsniveau. Kennis van de bouwsector of staalbouw is overigens wel een belangrijke pré omdat de opdrachtgever producten ontwikkelt voor deze sector. Mocht deze kennis niet aanwezig zijn maar kennis over Revit ruimschoots aanwezig zijn dan is de Revitkennis van doorslaggevend belang.

Over het bedrijf

Het bedrijf is een bedrijf dat verschillende staalconstructies ontwerpt, ontwikkelt en tekent. Het bedrijf bevat mensen in verschillende functies zoals: tekenaar, engineer, constructeur en werkvoorbereider. De functie van tekenaar Revit families is nieuw binnen de organisatie. Deze functie is uniek en krijg ook een unieke plek binnen het bedrijf. In totaal bestaat de enginering uit ongeveer 10 tot 15 personen met allemaal specifieke kennis. Kwaliteit en nauwkeurigheid staan bij deze specialisten bovenaan. Het bedrijf is gevestigd tussen Leeuwarden en Groningen stad in. Daarom kunnen kandidaten uit zowel Friesland als Groningen reageren op deze vacature.

Arbeidsvoorwaarden

Deze functie is in eerste instantie op projectbasis. Je krijgt dus een projectcontract. Dit contract heeft een duur van 6 maanden tot 1 jaar. Daarna zal Technicum aansluitend een ander project zoeken indien dit gewenst is. Er bestaat een mogelijkheid om langer voor de organisatie te werken indien de Revit tekenaar / programmeur ook aan de slag wil als bouwkundig tekenaar. Je krijgt een salaris dat conform de cao van de inlener is vastgesteld. Hou rekening met een bandbreedte tussen de 3000 euro en 4000 euro bruto per maand op basis van de ervaring. De reiskosten bedragen 0,19 per kilometer woon-werk. De werkomgeving is buitengewoon prettig en de collega’s werken in teamverband zonder rangen en standen.

Solliciteren

Heb je interesse in deze vacature reageer dan door op de knop Vacatures Technicum te klikken in de menubalk. Dan tref je meteen het totale vacatureaanbod van Technicum.

Vacature aluminium cascobouwer lasser Friesland vanaf oktober 2020

Het lassen van aluminium casco’s is vakmanschap. Dat vereist vakmensen. Ben jij een vakman op het gebied van aluminium lassen en heb je ervaring in aluminium jachten of zou je dat willen leren? Lees dan snel verder. Voor een toonaangevend bedrijf in het westen van Friesland is Technicum op zoek naar ervaren aluminium lassers/ cascobouwers. Het is belangrijk dat je goed MIG kunt lassen. Aluminium jachten worden namelijk grotendeels doormiddel van MIG lassen samengesteld en afgelast.

Welke ervaring is vereist?

Ervaring als cascobouwer is voor deze functie van groot belang. Daarnaast is het belangrijk voor de functie dat je ervaring hebt met het lassen van aluminium doormiddel van het TIG lasproces. Tekening lezen en het opbouwen van casco’s is een vak apart. Mocht je daar ervaring in hebben dan kom je zeker in aanmerking voor deze vacature. Als je nog geen ervaring hebt met het lassen van casco’s maar wel goed aluminium kunt lassen dan nodigen we je ook van harte uit om te solliciteren. Een opleiding op het gebied van MI/MAG lassen is minimaal op niveau 3 vereist. Een algemene opleiding in de metaaltechniek, scheepsbouw, jachtbouw of werktuigbouwkunde is een goede aanvulling.

Over de opdrachtgever

De opdrachtgever is actief in de jachtbouw. Hoewel het bedrijf geen reusachtige jachten bouwt ten opzichte van een aantal concurrenten is het bedrijf toch toonaangevend en kunnen ze zich goed staande houden in de drukke wereld van de jachtbouw. Er werken ongeveer 20 vakkrachten binnen het bedrijf. De organisatie is informeel en er is veel aandacht voor vakmanschap.

Arbeidsvoorwaarden

In eerste instantie ga je via Technicum aan de slag bij deze jachtbouwer. Na een periode van ongeveer een jaar kun je door het bedrijf worden overgenomen. Tijdens de periode dat je via Technicum werkt zul krijg je werkkleding van Technicum en kun je ook gebruik maken van de opleidingsmogelijkheden van deze organisatie. Zo kun je veilig aan de slag en krijg je volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Je ontvangt een salaris tussen de 2400 en 2700 bruto per maand. Dit salaris wordt bepaald op basis van je werkervaring maar ook op basis van je opleidingen en vaardigheden. Je krijgt reiskosten tegen 0,19 euro per kilometer vergoed.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature reageer dan direct door op de knop vacatures Technicum in de menubalk te klikken. Ook kun je in de vacature-omgeving meerdere vacatures vinden van Technicum. Deze vacatures zijn gerangschikt op basis van beroepsgroep maar ook op basis van locatie. Zo vind je altijd een passende vacature bij jou in de buurt.

Vacature mallenmaker beton Friesland vanaf oktober 2020

Het maken van mallen is een belangrijk onderdeel van de betonindustrie. De mallenmaker bepaalt namelijk de vorm van het betonproduct. Daarom is een mallenmaker een belangrijke persoon binnen een betonverwerkend bedrijf. En wij zijn precies naar die persoon opzoek. Iemand die kan monteren, lassen en samenstellen. Die MAG kan lassen, oftewel CO2 kan lassen en ook goed kan sleutelen. Er is een grote mate van nauwkeurigheid vereist hoewel de elementen wel groot van omvang zijn. Dit werk is dus de ideale combinatie tussen groot, robuust en nauwkeurig en kwaliteit gericht. Het werk wordt zelfstandig gedaan maar vaak ook in samenwerking met andere collega’s.

Welke ervaring is vereist?

Ervaring de bouw van betonmallen zou natuurlijk prachtig zijn maar niet iedereen beschikt over die ervaring. Daarom is het belangrijk dat je in ieder geval goed technische tekeningen kunt lezen. Ook is het belangrijk dat je MIG/MAG kunt lassen op minimaal niveau 2 in verband met de posities. Op het gebied van opleidingen wordt de opleiding MBO werktuigbouwkunde of MBO constructiebankwerker lasser als geschikt beschouwd. Wat ervaring in het sleutelen aan machines en constructies is ook van belang. Je werkt regelmatig samen met andere collega’s en het is belangrijk dat je ook in teams kunt samenwerken.

Over de opdrachtgever

De opdrachtgever is een groot bedrijf dat actief is in de betonverwerkende industrie. Het bedrijf is gevestigd in het oosten van Friesland en is behoorlijk groot. De werknemers werken in verschillende gespecialiseerde functies. Gezamenlijk zijn ze verantwoordelijk voor het produceren van betonelementen en het aanbrengen van de juiste betonbewapening. Het werk wordt in verschillende teams uitgevoerd. De mallenmakers zijn verantwoordelijk voor het maken van de betonmallen.

Arbeidsvoorwaarden

Je werkt in een toonaangevend bedrijf in de betonindustrie. In eerste instantie ga je aan de slag via Technicum. Dan kun je wat aan de werkzaamheden en opdrachtgever wennen. Mocht dit goed bevallen van beide kanten dan kun je overgenomen worden na een bepaalde periode. Het bedrijf wil graag goede mensen aan zich binden. Daarom is ook een vast contract op termijn wel bespreekbaar. Je krijg professionele werkkleding en hebt daarnaast de mogelijkheid om opleidingen en trainingen te volgen zodat je nog beter wordt in jouw vakgebied in de werktuigbouwkunde en metaaltechniek. Het salaris dat voor deze functie wordt geboden ligt tussen de 2400 en 2750 bruto per maand op basis van

Solliciteren

Heb je interesse in deze vacature stuur dan een reactie via de knop Vacatures Technicum. Als je daar op klikt kom je ook op een overzicht met allemaal technische vacatures bij jou in de buurt.

Vacature onderhoudsmonteur Technische Dienst mechanisch

Ben jij een echte sleutelaar en vind je het een uitdaging om grote machines te onderhouden en te repareren? Dan is de functie onderhoudsmonteur in de technische dienst perfect voor jou. Onze opdrachtgever is op zoek naar iemand die het onderhoud van machines van het begin tot het einde kan uitvoeren. Hierbij kun denken aan periodieke inspecties, revisie en reparatie van machines. Het machinepark moet in topconditie zijn voor een effectieve productie. Daarom is het belangrijk dat er tijdig technische problemen worden ontdekt en gerapporteerd. Daarvoor is technisch inzicht en nauwkeurigheid nodig. Als onderhoudsmonteur bij de technische dienst beschik je over deze kwaliteiten. Je werkt gelukkig niet alleen maar in een professioneel team van Technisch specialisten. Samen zorgen jullie er voor dat de machines goed en veilig blijven functioneren.  

Welke ervaring is vereist?

Een mechanisch onderhoudsmonteur kan zelfstandig aan de slag als hij of zij minimaal 5 jaar relevante werkervaring heeft opgebouwd als onderhoudsmonteur. Het is helemaal goed als je ook nog in de onderhoudstechniek hebt gewerkt in de voedingsmiddelenindustrie. Een technische opleiding op MBO niveau vereist. De gewenste opleidingsrichtingen zijn werktuigbouwkunde, metaaltechniek, mechatronica of een andere opleiding in de metaalbranche. Het is belangrijk dat je in het westen van Friesland woont (ten westen van Leeuwarden). Verder is een eigen auto nodig. Dan kun je namelijk op tijd bij het bedrijf aanwezig zijn als er storingen of calamiteiten ontstaan. Omdat sommige handleidingen in het Engels en Duits zijn is het belangrijk dat je deze talen in de basis beheerst.

Over de opdrachtgever

De opdrachtgever is een groot industrieel bedrijf in de productie van grondstoffen voor voedingsmiddelenbranche en chemische industrie. Het bedrijf heeft in totaal ongeveer 120 medewerkers in dienst. Deze werknemers zijn werkzaam in verschillende technische functies. Het bedrijf heeft veel aandacht voor specialisme en de ontwikkeling van werknemers. Bovendien heeft het bedrijf ook aandacht voor de maatschappij en de omgeving. Het bedrijf levert namelijk indirect ook nog eens werkgelegenheid aan 120 werknemers in de omgeving.

Arbeidsvoorwaarden

Technicum geeft haar medewerkers een tijdelijk dienstverband met uitzicht op een vaste baan. Dat betekent dat je eerst via Technicum aan het werk gaat bij de opdrachtgever en dat je na een bepaalde tijd een rechtstreeks contract krijgt bij het bedrijf. Je kunt een salaris verdienen tussen 2400 euro en 2750 euro bruto per maand op basis fulltime dienstverband. Het salaris is conform de inlenersbeloning en wordt bepaald op basis van werkervaring en opleidingsniveau. Het is mogelijk om via Technicum extra opleidingen te volgen waardoor je nog meer technische kennis krijgt en nog veiliger kunt werken.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze functie? Klik dan op de knop vacatures Technicum in de menubalk. Dan kom je in een digitale omgeving waar deze vacature en nog veel meer vergelijkbare vacatures staan.

Vacature monteur jachtbouw afmontage in Friesland vanaf oktober 2020

Jachtbouw is een sector waarin kwaliteit en nauwkeurigheid centraal staan. Dat is niet verwonderlijk want jachten kosten tientallen miljoenen euro’s! Dat maakt het werk in luxe jachtbouw interessant en uitdagend. Niet alleen moeten alle componenten, systemen en installaties er netjes uitzien, ze moeten ook goed werken. De functie afbouwmonteur is binnen de jachtbouw een belangrijke functie. Als afbouwmonteur zorg je er namelijk voor dat de technische componenten en installaties goed worden aangebracht en afgemonteerd. Hierbij kun je denken aan het plaatsen van verlichting, armaturen, contactdozen en delen van het interieur. Het werk wordt uitgevoerd op basis van technische tekeningen. Afbouwmonteurs werken samen in verschillende teams. Deze zorgen er voor dat het gedeelte waarvoor ze verantwoordelijk zijn zo goed mogelijk wordt afgemonteerd.

Welke ervaring heb je nodig?

Werkervaring in de jachtbouw of in montage van machines en installaties is zeer gewenst. Het is belangrijk dat je in staat bent om technische tekeningen te lezen en componenten zorgvuldig kunt monteren. Een nette werkplek en schoon en netjes werken wordt bij dit bedrijf als zeer belangrijk beschouwd. Je werkt in teamverband en het is belangrijk dat je goed in staat bent om met je collega’s te communiceren over de werkzaamheden. Een technische opleiding op mbo niveau is gewenst. Het bedrijf heeft met name interesse in werknemers die een opleiding in de jachtbouw, mechatronica, machinebouw of werktuigbouwkunde hebben gevolgd.

Over het bedrijf

Het bedrijf is gevestigd ten westen van Leeuwarden. Het is een mooie organisatie die jachten ontwikkelt, produceert en afmonteert. De organisatie streeft naar kwaliteit, veiligheid en wil toonaangevende jachten bouwen. Dat vereist een hoge mate van passie voor de werkzaamheden. Het personeel binnen de organisatie is gedreven om de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren voor haar klanten.

Arbeidsvoorwaarden

In eerste instantie werk je op tijdelijke basis binnen het professionele jachtbouwbedrijf. Het is op dit moment nog niet de bedoeling dat je op den duur wordt overgenomen en een rechtstreeks contract krijgt. Toch zijn er wel loopbaanmogelijkheden mogelijk via Technicum. Dit professionele detacheringsbureau en uitzendbureau heeft namelijk honderden specialisten aan het werk bij technische bedrijven door heel Nederland. Ben je dus op zoek naar een uitdaging voor langere tijd dan zou deze klus een goede eerste opstap kunnen vormen naar een verdere loopbaan in de techniek. Het salaris dat je via Technicum ontvang is volgens de Metalectro CAO. Dat betekent dat jij precies het zelfde loon gaat verdienen als collega’s bij de opdrachtgever die hetzelfde werk uitvoeren en evenveel ervaring hebben als jou. Wanneer dit vanuit de opdrachtgever wenselijk is, dan bestaat de mogelijkheid om via Technicum cursussen/trainingen te volgen.

Solliciteren?

Het solliciteren op deze vacature kan eenvoudig door te klikken op de knop vacatures Technicum in de menubalk. Dan zie je meteen ook het overige aanbod aan vacatures van Technicum staan.

Vacature allround monteur motorrevisie vanaf oktober 2020

Motoren en aandrijvingen zijn niet meer weg te denken in de techniek. Doormiddel van aandrijvingen komen machines, voertuigen en apparaten in beweging. Daarom is aandrijvingstechniek belangrijk en zijn wij op zoek naar monteurs die een passie hebben voor de revisie en optimalisatie van aandrijvingen. Het werk wordt op de werkplaats maar ook op locatie uitgevoerd. Het gaat hierbij ook om de reparatie van pompen en tunen van verschillende aandrijvingen. Verder levert het bedrijf ook service op het gebied van energiebesparing en de productie van appendages. Monteurs bij dit bedrijf hebben ook kennis van seals oplossingen. Er wordt in teamverband gewerkt maar ook zelfstandig. Dat maakt deze functie zo afwisselend en uitdagend. Bovendien draag je ook verantwoordelijkheid voor de certificering van elektrische gereedschappen.

Welke ervaring heb je nodig?

Ervaring in de revisie van aandrijvingen, motoren en pompen is vereist. Dit is eigenlijk de belangrijkste eis. Verder is een opleiding in de werktuigbouwkunde, mechatronica of voertuigentechniek een belangrijk pluspunt. Het bedrijf heeft vooral interesse in monteurs die drie jaar of meer in de reparatie en revisie van aandrijvingen hebben gewerkt. Omdat er door het bedrijf ook service wordt verleend is het belangrijk dat je in bezit bent van een rijbewijs zodat je naar verschillende locaties van klanten kunt rijden. Je moet goed kunnen communiceren over de werkzaamheden met klanten en natuurlijk met je collega’s waarmee je een team vormt. Het is een fulltime functie dus het is gewenst dat je voltijd beschikbaar bent in de week. Een VCA certificaat is ook gewenst maar deze kun je via Technicum halen.

Over het bedrijf

Het bedrijf is gevestigd in de buurt van Leeuwarden en heeft ongeveer 8 monteurs in dienst. Het bedrijf heeft klanten door heel Nederland. Vanwege de specialistische kennis zijn er nauwelijks concurrenten van het bedrijf in Nederland aanwezig. Het bedrijf werkt samen met een groep van 23 ondernemingen in Europa. In totaal zijn er over heel Europa verspreid 70 lokale vestigingen. Dat maakt het samenwerkingsverband buitengewoon effectief op het gebied van aandrijftechniek, productie en onderhoud. Op de vestiging in Friesland wordt op een informele manier met elkaar samengewerkt. Er is aandacht voor specialisme en ontwikkeling van de monteurs.

Arbeidsvoorwaarden

Technicum is een grote organisatie die met verschillende klanten intensief samenwerkt. Werknemers die via Technicum aan de slag gaan zullen in eerste instantie gedetacheerd worden. Na de detachering krijgen de werknemers een rechtstreeks contract bij de opdrachtgever. Deze werkwijze is heel effectief omdat je tijdens de detacheringsfase een goed beeld kunt vormen van de opdrachtgever. Als je een jaar bij het bedrijf hebt gewerkt weet je of het bedrijf bij jou past en andersom. Op dat moment krijg je een rechtstreeks contract als je het dienstverband wilt voortzetten. Het salaris is afhankelijk van je werkervaring en opleiding. Gemiddeld kun je rekening houden met 2500 tot 2700 euro bruto per maand voor een ervaren zelfstandige kracht. Verder volgt Technicum de inlenersbeloning  op basis van CAO Metaal & Techniek. Hierin geldt een uitgebreid voorwaardenpakket. Je hebt recht op 24 vakantiedagen en ontvangt 8% vakantiegeld. Ook wordt voldoende aandacht geschonken aan veilig en plezierig werken. Je wordt gefaciliteerd in persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkleding van goede kwaliteit.

Solliciteren?

Wil je in aanmerking komen voor deze functie? Of heb je interesse in andere technische functies. Neem dan contact met ons op via de knop Vacatures Technicum in de menubalk.

Technicum zoekt vanaf oktober 2020 een TIG lasser RVS dunne plaat

Ben jij een echte TIG lasser en heb je veel aandacht voor kwaliteit en nauwkeurigheid dan is dit de vacature voor jou. Technicum is namelijk op zoek naar lassers met oog voor vakmanschap. Mensen die gaan voor kwaliteit en goed overweg kunnen met dunne RVS. Het lassen van dunne plaat vereist een grote mate van nauwkeurigheid en concentratie. Het is werk waarbij uiteindelijk een vast contract tot de mogelijkheden behoort. Je kunt dus bij dit bedrijf echt een toekomst opbouwen. Heb jij hier ervaring in en wil je graag bij een toonaangevend bedrijf in de metaal aan de slag? Lees dan snel verder, dan weet je of je in aanmerking kunt komen voor deze vacature.

Welke ervaring heb je nodig?

Voor deze vacature is ervaring met TIG lassen een belangrijke vereiste. Minimaal 5 jaar ervaring in het lassen van RVS en dan met name ook ervaring in het lassen van dunne plaat. Een TIG lasdiploma op niveau 2 is voldoende, heb je TIG niveau 3 dan is dat nog beter. Het bedrijf kijkt echter niet alleen naar papieren maar vooral naar vaardigheid en ervaring. Vakmanschap zit namelijk niet in papieren maar in de vakman of vakvrouw zelf.

Over het bedrijf

Het bedrijf waarvoor Technicum ervaren TIG lassers zoekt is gevestigd in de buurt van Leeuwarden in het Noorden van Friesland. Het bedrijf behoort tot de grotere metaalbedrijven en heeft een uitgebreid machinepark. Bovendien beschikt het bedrijf over een uitgebreid machinepark. Er werken in totaal tussen de 250 tot 300 technische krachten. Daaronder vallen lassers, verspaners, constructiebankwerkers en machinebankwerkers. Het overgrote deel van deze technische specialisten is fulltime aan het werk.

Wat bieden we?

Als lasser kun je per maand tussen de 2300 tot 2600 euro verdienen op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast krijg je een reiskostenvergoeding van 0,19 per kilometer woon-werkverkeer als je niet verder dan 50 kilometer van het bedrijf vandaan woont. Verder krijg je volop mogelijkheden op jezelf te ontwikkelen doormiddel van trainingen en opleiding. Bovendien is dit werk voor langere tijd. Het bedrijf zoekt mensen die op den duur worden overgenomen en in aanmerking willen komen voor een vast dienstverband oftewel een contract voor onbepaalde tijd.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature reageer dan via het contractformulier op klik op de knop vacatures Technicum in de menubalk. Dan wordt je sollicitatie snel in behandeling genomen.

Allround CNC verspaner gezocht in Noord Friesland vanaf oktober 2020

CNC draaien en frezen is fantastisch werk waarvoor je top kwaliteit draaibanken en freesbanken moet gebruiken. Dat begrijpen wij en daarom hebben wij een ideale uitdaging bij een metaalbedrijf met toonaangevende machines. Een machinepark dat niet alleen bestaat uit draaibanken en freesbanken overigens maar uit talloze machines in de plaatbewerking, lastechniek en overige metaaltechniek. Wij zijn op dit moment specifiek op zoek naar verspaners die breed ingezet kunnen worden en zowel kunnen draaien als frezen. Het is heel gewenst als je zelfstandig programma’s kunt schrijven of als je bereid bent om dit te leren. Ben je die persoon? Lees dan snel verder.

Wat zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar metaalbewerkers die ervaring hebben in de verspaning. Heb je gewerkt met draaibanken of freesbanken dan ben je in de basis al geschikt. Heb je ook nog CNC programma’s geschreven dan kan het bedrijf niet meer om jou heen. Een mbo opleidingsniveau in de metaaltechniek of werktuigbouwkunde is voldoende. Heb je een andere opleidingsrichting maar ben je wel thuis in de metaaltechniek op basis van werkervaring dan is dat ook goed. Het is belangrijk dat je wel wat materialenkennis hebt in de metaaltechniek. Dan weet je bijvoorbeeld dat de draaisnelheden van gereedschap verschillen op basis van onder andere de hardheid van het materiaal.

Arbeidsvoorwaarden

Het bedrijf waar deze vacature open staat is een groot professioneel bedrijf in de metaaltechniek. Het bedrijf heeft ongeveer 300 werknemers fulltime in dienst. Door de jaren heen heeft het bedrijf veel geïnvesteerd in haar machinepark. Daardoor staan er toonaangevende machines en werken er specialisten in het bedrijf.
Het salaris ligt rond 2500 euro bruto per maand. Het salaris wordt vastgesteld op basis van de opleiding en werkervaring. Je krijgt een vakantietoeslag van 8 procent over je salaris. Daarnaast heb je recht 24 vakantiedagen. Het bedrijf is gericht op ontwikkeling van haar medewerkers. Daar horen ook opleidingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden bij. Technicum biedt verschillende cursussen en opleidingstrajecten aan haar medewerkers. Verder krijg je een reiskostenvergoeding van 0,19 euro per kilometer woon werk. Na een periode via Technicum krijg je een contract voor bepaalde tijd bij het bedrijf. Uiteindelijk ontvang je een vast contract oftewel een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren.

Kanter zetter gezocht in Noord Friesland vanaf oktober 2020

Bij jij een kanter zetter en zoek jij een bedrijf met professionele machines en toonaangevende producten dat is dit een functie die bij je past. Technicum is op zoek naar iemand die in staat is om met de beste kantbanken en zetbanken te werken. Iemand die kan programmeren en goed in staat is om de juiste zetvolgorde te bepalen. Kanten en zetten is vakmanschap, dat weet onze opdrachtgever ook. Daarom krijgen kanters en zetters bij dit bedrijf een uitdagende werkomgeving met de beste apparatuur. Daarnaast zijn er ook volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen op het gebied van programmering en het bedienen van deze machines.

Wat vragen wij?

Voor deze functie is ervaring in het maken van zettingen in metaal vereist. Je hoeft nog niet zelfstandig te kunnen programmeren maar het is belangrijk dat je in het CNC systeem in staat bent om programma’s op te roepen. Dan kun je behoorlijk zelfstandig aan de slag. Het bepalen van de juiste zetvolgorde is ook een belangrijk aspect waar je ervaring in moet hebben. Een opleiding in metaal, werktuigbouwkunde of machinebouw is voor deze functie vereist. Dit mag een opleiding op mbo of vmbo niveau zijn zolang er maar voldoende praktijkervaring aanwezig is. Het is belangrijk dat je voor deze voltijd functie ook fulltime per week inzetbaar bent.

Over het bedrijf

De opdrachtgever is een professionele organisatie met ongeveer 300 full time krachten. Het bedrijf heeft een uitgebreid machinepark dat bestaat uit vele complexe computergestuurde installaties. Het bedrijf is gevestigd boven Leeuwarden maar is vanuit Dokkum, Harlingen en Drachten goed te bereiken.

Arbeidsvoorwaarden

Je kunt een salaris verdienen rond de 2500 euro bruto per maand. Dit is afhankelijk van je ervaring. Een hoger salaris is dus bespreekbaar als je over ruim voldoende ervaring beschikt. Als je nog weinig ervaring hebt als kanter zetter moet je rekening houden met een wat lager salaris. Er wordt een vakantietoeslag van 8 procent uitgekeerd en daarnaast heb je 24 vakantiedagen per jaar. Reiskosten worden betaald tegen 0,19 euro per kilometer.

Solliciteren?

Je kunt je sollicitatie indienen via de knop vacatures Technicum in de menubalk.

Technicum zoekt een monteur aandrijftechniek in oktober 2020

Aandrijvingen vormen de belangrijkste technische componenten in werktuigbouwkunde en transportsector. Zonder aandrijvingen komt niets in beweging daarom is een monteur aandrijftechniek van groot belang. Wij zijn op zoek naar een monteur die passie heeft voor aandrijftechniek en zowel in de binnendienst als in de buitendienst wil werken aan aandrijvingen. Het gaat hierbij om revisie en reparatie van pompen en andere aandrijvingen evenals het afstellen en tunen van aandrijvingen. We zijn op zoek naar iemand die ook service zou willen leveren met betrekking tot energy saving en appendage productie. Het keuren van en certificeren van elektrische gereedschappen komt ook aan de orde in deze functie. Dat maakt de functie monteur aandrijftechniek erg veelzijdig.

Waaraan moet je voldoen?

Als je voor deze vacature in aanmerking wilt komen is het belangrijk dat je over voldoende kennis beschikt van aandrijvingen. Hierbij kun je denken aan vakopleiding in de werktuigbouwkunde of mechatronica. Een mbo-opleiding is gewenst maar als je meer dan 3 jaar ervaring hebt opgedaan in de aandrijftechniek dan is dat ook een goede basis. Een servicegerichte instelling is daarnaast van groot belang. Kwaliteit en veiligheid staan centraal. Het is belangrijk dat je tijdens je werkzaamheden goed de volgorde kunt bepaalde en je eigen prioriteiten kunt stellen in deze zelfstandige functie. Veiligheid is een belangrijk aspect van deze functie. Een VCA certificaat is verplicht. Als deze verlopen is kun je deze via Technicum opnieuw behalen. Omdat je ook ingezet kan worden voor service-werkzaamheden is een rijbewijs noodzakelijk.

Over het bedrijf

Technicum zoekt een monteur aandrijvingen voor een organisatie in de buurt van Leeuwarden. Hoewel de organisatie ongeveer 8 monteurs heeft op de werkvloer heeft de organisatie een samenwerkingsverband dat vertegenwoordigd is binnen 23 landen in Europa. Er zijn ruim 70 lokale vestigingen waardoor zij totaalleverancier zijn van alle benodigdheden voor productie en onderhoud. De vestiging waar je komt te werken is echter zelfstandig en de werkzaamheden worden voornamelijk in het noorden van Nederland uitgevoerd. Het bedrijf is overigens uniek in haar technische kennis waardoor de specialisten weinig tot geen concurrentie hebben.

Arbeidsvoorwaarden

Technicum geeft haar medewerkers in eerste instantie een tijdelijk contract in de vorm van detachering. Na de detacheringsperiode kun je een vast contract krijgen bij het bedrijf indien je goed functioneert en natuurlijk ook graag bij het bedrijf wil blijven werken. De opdrachtgever hanteert een beloning volgens de CAO Metaal&Techniek. Hierin geldt een uitgebreid voorwaardenpakket. Zo heb je onder andere recht op 24 vakantie-dagen en ontvang je8% vakantiegeld. Ook wordt voldoende aandacht geschonken aan veilig en plezierig werken. Je krijgt de vereiste persoonlijke beschermingsmiddelen en daarnaast werkkleding van goede kwaliteit.

Solliciteren

Je kunt solliciteren op deze functie door te klikken op de knop Vacatures Technicum.

Technicum zoekt een onderhoudsmonteur vanaf september 2020

Een veelzijdige baan als onderhoudsmonteur bij een groot industrieel bedrijf! Als deze tekst jou aanspreekt nodig ik je van harte uit om meteen te solliciteren maar je kunt natuurlijk ook verder lezen. Het werk als onderhoudsmonteur bij dit bedrijf is veelzijdig omdat er zowel mechanisch als elektrotechnisch onderhoud wordt uitgevoerd aan machines dit verschillen in omvang. Het bedrijf produceert grote elementen voor de bouw. Dat vereist natuurlijk grote machines maar aan deze machines zit vaak zeer nauwkeurige elektronica en automatisering verbonden. Daarom is het van belang dat je als onderhoudsmonteur van veel verschillende technieken wat afweet. Mocht je kennis tekort schieten dan kun je dat altijd leren. Je moet echter wel over basiskennis beschikken. Welke basiskennis vereist is lees je in de volgende alinea.

Wat moet je kunnen?

Het is belangrijk dat je een mbo-opleiding minimaal op niveau 3 a 4 hebt gevolgd in de werktuigbouwkunde, mechatronica of metaaltechniek. Daarnaast is het belangrijk dat je een aantal jaren ervaring hebt opgedaan als monteur in een groot industrieel productiebedrijf. Door die ervaring kun je namelijk sneller werkzaamheden oppakken en nieuwe werkzaamheden aanleren. Verder heb je kennis nodig van de elektrotechniek en mechanische techniek. Kennis van industriële automatisering en PLC is niet vereist maar is wel een belangrijk voordeel in de sollicitatie.

Welke opdrachtgever?

Het bedrijf waar Technicum een onderhoudsmonteur voor zoekt is een grote onderneming in het Noord-Westen van Friesland op een locatie die goed bereikbaar is met de auto. Het bedrijf heeft honderden medewerkers in dienst en heeft een professionele technische dienst. De onderneming investeert veel in de veiligheid en gezondheid van het personeel en zorgt voor een goede opgeruimde werkomgeving. Het machinepark is groot en modern. Voor een onderhoudsmonteur is er volop uitdaging.

Wat biedt Technicum?

Technicum biedt een veelzijdige baan in een hecht team bij een groot professioneel bedrijf. Vakmanschap en gedrevenheid zijn belangrijke begrippen binnen deze onderneming. Werknemers ontvangen een salaris conform de cao  Betonverwerkende industrie 25 verlofdagen en daarnaast 8,33% vakantiegeld  Doorgroeimogelijkheden binnen de  organisatie zijn volop aanwezig. In eerste instantie werk je op basis van een contract voor bepaalde tijd. Na afloop van deze periode ligt er een contract bij  onze opdrachtgever in het vooruitzicht.  Technicum stelt voor jou A-merk kleding ter beschikking en  indien nodig de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. Verder is er de mogelijkheid om via Technicum  verschillende opleidingen en trainingen te volgen.

Technicum zoekt een monteur aandrijftechnieken vanaf september 2020

In deze functie draait het helemaal om het repareren en reviseren van pompen en aandrijvingen. Hiervoor zijn we op zoek naar een ervaren monteur die zelfstandig aan de slag kan met deze aandrijftechnieken en deze ook kan afstellen. Naast de revisie en reparatie van deze systemen is ook service en onderhoud een belangrijk aspect. Dit wordt in de werkplaats gedaan maar ook op locatie. Om de functie nog afwisselender te maken hoort het keuren en certificeren van elektrisch gereedschap ook bij je takenpakket.

Welke ervaring is nodig?

Ervaring in aandrijftechnieken is van groot belang in deze functie. Kennis van lagertechniek, pompen en elektromotoren vormt een belangrijke basis om het werk goed uit te voeren. Een mbo-opleiding in de werktuigbouwkunde of mechatronica is een goede theoretische achtergrond maar het is belangrijk dat deze achtergrond is aangevuld met een paar jaar praktijkervaring.  Er wordt in deze functie in teamverband gewerkt. Dat zorgt er voor dat je goed moet kunnen samenwerken en communiceren met collega’s. Een rijbewijs is belangrijk omdat je regelmatig op bezoek gaat bij klanten om daar werkzaamheden uit te voeren als servicemonteur.

Over de opdrachtgever

De opdrachtgever maakt onderdeel uit van een samenwerkingsverband van 23 landen in Europa. In totaal zijn er zo ruim 70 vestigingen aan elkaar verbonden die klanten door heel Europa ondersteunen op het gebied van de reparatie en revisie van pompen en andere aandrijfsystemen. Deze klant is uiteraard gericht op haar eigen afzetgebied in Nederland. Het bedrijf is gevestigd in de buurt van Leeuwarden en de werkplaats bevat ongeveer 8 collega’s die op een informele manier met elkaar samenwerken.

Arbeidsvoorwaarden

Een fulltime baan bij een professioneel technisch bedrijf dat aandacht heeft voor kwaliteit en nauwkeurigheid. Je wordt beloond op basis van de CAO Metaal&Techniek. Daarnaast hanteert Technicum 24 vakantiedagen en vakantiegeld van 8,33 procent. Technicum verstrekt ook persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkleding. Daarnaast heeft Technicum ook een compleet opleidingsbeleid waarmee technisch personeel zichzelf nog verder kan ontwikkelen.

Solliciteer direct, klik op de knop:Vacatures Technicum

Technicum zoekt een servicemonteur binnendienst en buitendienst vanaf september 2020

De ideale combinatie tussen binnendienst en buitendienst tref je als onderhoudsmonteur maar zelden. Toch kan dit bedrijf jou de perfecte afwisseling bieden tussen binnendienst en buitendienst werkzaamheden. Het bedrijf maakt zelf machines in haar eigen werkplaats. Deze machines worden opgebouwd uit plaatwerk en constructiemateriaal door monteurs en lassers. Als monteur heb je ook mee aan de opbouw van deze machines maar daar stopt het niet bij. Er is nog veel meer afwisseling want naast de opbouw, test je de machines en demonteer je deze machines ook voor transport. Vervolgens installeer je de machines bij klanten en regel je deze in. Tot slot verzorg je ook de service en het onderhoud. Kortom van het begin tot einde lever je een bijdrage in het proces.

Welke ervaring is nodig

Voor deze uitdagende fulltime functie is werkervaring in de werktuigbouwkunde belangrijk. Een goed technisch inzicht en veel sleutelervaring komt goed van pas in deze functie die vooral mechanisch is en minder elektrotechnisch. Een opleiding in de werktuigbouwkunde op mbo is een goede basis maar een opleiding op het gebied van mechatronica is ook uitstekend. Als je maar over ervaring beschikt als sleutelaar en monteur. Omdat er niet alleen machines worden gerepareerd maar ook worden opgebouwd is het lezen van tekeningen van groot belang.

De opdrachtgever

De opdrachtgever is gespecialiseerd in het aanbrengen van machines en installaties waarmee de lucht en werkomgeving van een bedrijf worden geoptimaliseerd zodat werknemers op een veilige manier werkzaamheden kunnen verrichten. Het bedrijf heeft een informele werksfeer waarbij de eigenaar benaderbaar is en gewoon bij de voornaam genoemd kan worden. Er zijn geen rangen en standen en iedereen werkt mee om het bedrijf tot een succes te maken en de klanten zo goed mogelijk te helpen.

Arbeidsvoorwaarden en sollicitatie

Technicum geeft haar medewerkers een salaris dat precies hetzelfde is als je collega’s. Dat is wel zo eerlijk. Bovendien krijg je ook dezelfde reiskosten als de collega’s van het bedrijf waar je gaat werken. Technicum vind opleiding en ontwikkeling erg belangrijk. Daarvoor heeft Technicum volop opleidingsmogelijkheden en zelfs en opleidingsadviseur in dienst. Wil je meer weten over Technicum en deze interessante vacature neem dan zo snel mogelijk contact op.Dat kan via de knop Vacatures Technicum of via de knop BBL Technicum in de menubalk.

Technicum zoekt een mechanisch Monteur Technische Dienst vanaf september 2020

Ben je op zoek naar een functie waarbij je voortdurend afwisseling hebt en altijd met techniek bezig bent? Lees dan snel verder! Technicum is namelijk op zoek naar iemand zoals jij. Iemand die niet van stilzitten houdt en graag de handen uit de mouwen steekt. En dat is nodig bij dit bedrijf. Een grote industriële organisatie waar veel grote machines staan waaraan onderhoud moet worden uitgevoerd. Grote uitdagende klussen die in teamverband worden opgeknapt. Daar zoekt dit bedrijf iemand voor die goed kan sleutelen en die er voldoening uit haalt om machines die niet goed draaien weer heel te maken. Ben jij zo iemand kijk dan in de volgende alinea of je over voldoende ervaring beschikt.

Wat zoekt Technicum?

Voor deze functie heb je een aantal jaren ervaring nodig als onderhoudsmonteur in een fabriek. Het is belangrijk dat je naast praktijkervaring ook beschikt over voldoende theoretische kennis die je hebt opgedaan op een mbo-opleiding. Hierbij kun je denken aan een opleiding mbo mechatronica of mbo werktuigbouwkunde. Een vergelijkbare opleiding is ook goed. Het bedrijf werkt in twee ploegen en de functie is fulltime. Een flexibele houding is daarom van groot belang. Ook is het belangrijk dat je goed in teams kun samenwerken.

Over de opdrachtgever

Het bedrijf is een grote industriële fabriek. Er worden producten gemaakt die als grondstoffen dienen voor de voedingsmiddelenindustrie maar ook voor de chemie. De machines zijn omvangrijk en zijn verspreid over meerdere gebouwen. Ook de onderhoudsteams worden over meerdere productielocaties ingezet. Deze productielocaties bevinden zich echter op dezelfde plant. Daarom hoef je voor onderhoud de plant niet te verlaten.

Wat kan Technicum bieden?

Technicum biedt een afwisselende baan in een groot professioneel bedrijf. Er is altijd voldoende werk om te verrichten. Je werkt altijd samen met een collega en gedrevenheid en vakmanschap staan hierin centraal. Iedereen wordt door het team opgenomen en door de organisatie gezien volwaardige vaste collega. Je krijgt een gedegen inwerktraject waarbij diverse noodzakelijke trainingen en cursussen worden aangeboden.

Daarnaast biedt Technicum jou:

Salaris en arbeidsvoorwaarden conform eigen CAO;
Mogelijkheden om jezelf binnen de organisatie te ontwikkelen;
Een overeenkomst voor bepaalde tijd;
Na afloop van de deta-periode volgt er bij wederzijds goed bevallen een overname door de opdrachtgever;
Technicum stelt voor jou A-merk kleding ter beschikking en indien nodig de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen;
Via Technicum bestaat de mogelijkheid om verschillende noodzakelijke opleidingen en trainingen te volgen:
e bent werkzaam binnen een sociaal team, samen wordt de klus geklaard met vakkundige en gemotiveerde collega’s.

Solliciteer via de knop Vacatures Technicum in de menubalk

Technicum zoekt een lasser cascobouwer vanaf september 2020

Ben je op zoek naar een baan als lasser in de aluminium jachtbouw? Zoek niet verder! Deze vacature is geschikt voor de échte lassers in de jachtbouw. De nadruk ligt dus inderdaad op het lassen oftewel het aflassen. Tekeningen lezen komt ook aan de orde maar in veel mindere mate. Het is vooral belangrijk dat je als lasser een goede lasverbinding kunt leggen en echt meters kunt maken. De huidplaten en spanten bevatten meerdere lange lasverbindingen die op hoogwaardig niveau worden gelast met MIG of met TIG lassen.

Wat moet je kunnen?

Het is belangrijk dat je voor deze functie kunt aantonen dat je in staat bent om hoogwaardige lasverbindingen te maken in aluminium constructies zoals jachten voor de maritieme sector. Om die reden vraagt het bedrijf om lascertificaten. Mocht je niet in bezit zijn van geldige lascertificaten dan is het belangrijk dat je over voldoende praktijkervaring beschikt als aluminium lasser in de jachtbouw. Een opleiding in de metaal of werktuigbouwkunde op minimaal niveau 3 is een belangrijke pré maar is geen vereiste als er voldoende werkervaring tegenover staat. Het bedrijf heeft het druk en is daarom op zoek

Over de opdrachtgever

Het bedrijf waar Technicum een ervaren lasser voor zoekt bevind zich in de maritieme sector. Het bedrijf maakt jachten van verschillende afmetingen op basis van de wensen van klanten. Dat zorgt voor unieke jachten. Het werk is hoogwaardig en de laskwaliteit ook. Er wordt in het bedrijf in teamverband gewerkt aan jachten waarbij iedereen een gedeelte van het casco voor zijn of haar rekening neemt.

Wat kan Technicum bieden?

Technicum beloont haar werknemers op basis van de inlenersbeloning. Dat betekent dat je hetzelfde verdient als lassers en cascobouwers die rechtstreeks bij het bedrijf in dienst zijn en over dezelfde ervaring beschikken. Daarnaast verstrekt Technicum ook 0,19 cent per kilometer woonwerk vergoeding. Daarnaast biedt Technicum de mogelijkheid om opleidingen te volgen waardoor je nog beter wordt in je werk. Deze opleidingen zijn kosteloos en erkend.

Heb je interesse in deze vacature of ben je juist op zoek naar een andere vacature in de techniek klik dan op de knop vacatures Technicum in de menubalk.

Technicum zoekt AutoCAD tekenaar vanaf september 2020

Ben je op zoek naar een afwisselende functie waarin je als tekenaar werkt aan verschillende projecten in de ontwikkeling en bouw van grote kassen en staalconstructies dan is dit een passende baan voor jou. Technicum is namelijk op zoek naar een ervaren tekenaar die goed overweg kan met het tekenprogramma AutoCAD. Het gaat hierbij om zowel 2D als 3D tekenwerkzaamheden. Daarnaast speel je een rol in het ontwerp van complete kasprojecten. Ook ben je verantwoordelijk voor het maken van sterkteberekeningen en het zelfstandig opstellen en controleren van specificaties.

Wat heb je nodig?

Om voor deze functie in aanmerking te kunnen komen heb je een aantal jaren ervaring nodig als tekenaar in de werktuigbouwkunde, staalconstructie of in de metaaltechniek. Daarnaast is een inzicht in de techniek en materiaalkennis belangrijk. We zoeken iemand die zelfstandig kan werken en verantwoordelijkheidsgevoel heeft voor de projecten en werkzaamheden die worden uitgevoerd. Een opleiding mbo niveau 3 of 4 middenkaderengineering is een minimale vereiste. Mocht je in bezit zijn van een diploma van een HBO / HTS opleiding in de werktuigbouwkunde of metaaltechniek dan is dat nog beter.

Over het bedrijf, de opdrachtgever

Het bedrijf heeft tientallen jaren expertise op het gebied van kassenbouw. het bedrijf houdt zich bezig met het ontwikkelen, tekenen, produceren, leveren en bouwen van kwalitatief en innovatief hoogwaardige projecten. Het  bedrijf heeft 50 medewerkers verspreid over verschillende locaties in Nederland. De locatie waar deze vacature open staat ligt precies tussen Leeuwarden en Groningen stad. Kandidaten uit zowel Friesland als Groningen kunnen daarom reageren. Het bedrijf werkt in een teamverband dat bestaat uit verschillende experts. Als tekenaar kun je een belangrijke rol in dit teamverband spelen.

Wat biedt Technicum

Het salaris dat je kunt verdienen is afhankelijk van je ervaring. Het startsalaris ligt rond de 2500 en loopt op tot ongeveer 3200. Technicum geeft haar medewerkers 25 vakantiedagen op jaarbasis en 8,33 procent vakantietoeslag bij een fulltime dienstverband. Daarnaast verstrekt Technicum een reiskostenvergoeding van 0,19 per kilometer voor woon-werkverkeer. Tot slot is Technicum een organisatie de ontwikkeling van personeel van groot belang vind. Opleidingen en cursussen volgen is daardoor bij Technicum mogelijk. Er zijn zelfs opleidingsadviseurs in dienst die de medewerkers van Technicum ondersteunen bij hun persoonlijke vaktechnische ontwikkeling. Technicum verstrekt eerst een tijdelijk contract aan medewerkers maar een contract voor onbepaalde tijd bij de opdrachtgever is meestal wel mogelijk.

Reageren en solliciteren

Heb je interesse in deze vacature of wil je meer weten stuur dan een reactie via het contactformulier of klik op de knop vacatures Technicum in de menubalk.

Allround onderhoudsmonteur grote machines gezocht vanaf september 2020

Ben jij een echte sleutelaar en heb je een aantal jaren ervaring het onderhouden van machines? Ben je op zoek naar een uitdaging en is geen machine te groot dan is dit de perfecte vacature jou. Technicum is op zoek naar een ervaren monteur voor de technische dienst van een bedrijf dat grote producten produceert voor de bouw. Daarvoor worden grote machines gebruikt. Op deze machines worden grote krachten uitgeoefend waardoor storingen, breuk en andere technische mankementen kunnen ontstaan. Voor dit bedrijf zijn onderhoudsmonteurs goud waard. Door preventief onderhoud uit te voeren wordt ervoor gezorgd dat stilstand van deze machines tot een minimum wordt beperkt. Natuurlijk werk je in een teamverband maar je zult ook zelfstandig aan de slag moeten kunnen met mechanisch en elektrotechnisch onderhoud.

Wat zoekt Technicum?

Technicum is voor haar opdrachtgever op zoek naar een onderhoudsmonteur die zelfstandig aan de slag kan met bovengenoemde werkzaamheden. Het is ook belangrijk dat je storingen kunt zoeken in Siemens S7 PLC-programma’s. Een opleiding op MBO-niveau 3 of 4 in mechanische, elektrotechnische of mechatronische techniek is gewenst. Dus een opleiding in de werktuigbouwkunde is ook passend. Mocht een dergelijke opleidingsachtergrond niet aanwezig zijn maar beschik je wel over veel praktijkervaring als onderhoudsmonteur dan ben je ook van harte uitgenodigd om te reageren.

Waar worden de werkzaamheden uitgevoerd?

Het bedrijf waar Technicum een ervaren onderhoudsmonteur zoekt is een organisatie die grote elementen produceert voor de bouw. Het bedrijf produceert deze producten met grote machines en werkt met grote bovenloopkranen om de elementen te transporteren. Het bedrijf is direct gekoppeld aan de ontwikkelingen in de bouw en de civiele techniek. De komende jaren moeten er veel nieuwe woningen worden gebouwd waardoor deze organisatie ook in de toekomst veel werkzaamheden zal uitvoeren.

Welke arbeidsvoorwaarden worden gehanteerd?

Technicum geeft haar werknemers hetzelfde loon als de opdrachtgevers. Dat wordt ook wel inlenersbeloning genoemd. Verder verstrekt Technicum A-merk werkkleding en alle persoonlijke beschermingsmiddelen die je nodig hebt op je werk. Via Technicum hebben werknemers de mogelijkheid om opleidingen en trainingen te volgen om daarmee het kennisniveau verder omhoog te brengen.

Solliciteren

Technicum kan bereikt worden via de knop Vacatures Technicum in de menubalk voor een toelichting. Mocht je willen solliciteren dan kun je ook via die knop je gegevens achterlaten. Je kunt ook je gegevens per mail via het contactformulier insturen.

Servicemonteur machinebouw Midden-Nederland vanaf augustus 2020

Technicum zoekt een servicemonteur in het midden van Nederland. Het gaat om onderhoudswerkzaamheden aan installaties in de filter- en afzuigtechniek. Deze installaties worden door het bedrijf zelf bij verschillende fabrieken en productiebedrijven geplaatst voor het afzuigen van stof en aerosol. Als monteur ben je verantwoordelijk voor de service en onderhoud van afzuigsystemen in het midden van Nederland. Je helpt ook collega’s mee met het plaatsen en inregelen van nieuwe installaties.

Welke ervaring is vereist?

Vijf jaar of meer ervaring als onderhoudsmonteur of servicemonteur in de metaaltechniek. Het is belangrijk dat je gewend bent om zelfstandig te werken en dat je zowel mechanisch als elektrotechnisch onderhoud kunt uitvoeren. Het werk is afwisselend en op verschillende locaties. Dat zorgt er voor dat elke dag anders is en je heel flexibel moet zijn. Voor klanten ben je een aanspreekpunt maar ook voor toeleveranciers en de werkvoorbereiding. Contactuele vaardigheden zijn daarom van belang. Ook moet je goed in staat zijn om je eigen werkzaamheden in te plannen en organiseren in Word, Outlook en Excel.

Over de werkgever

De opdrachtgever is actief in de filter- en afzuigtechniek. Het bedenkt oplossingen voor afzuig- en ontstoffingstechniek voor vrijgekomen rest- en afvalstoffen bij productieprocessen. Deze installaties worden door heel Nederland geplaatst en onderhouden. Het bedrijf streeft naar een langdurige klantrelatie. Dat betekent ook dat kwaliteit en veiligheid belangrijke kernpunten zijn.

Wat kan Technicum bieden?

Een langdurig dienstverband bij een dynamische organisatie. Na een tijdelijk contract is er een mogelijkheid om een vast contract oftewel een contract voor onbepaalde tijd te ontvangen. We streven naar een goede samenwerking tussen onze klanten en medewerkers. Goede arbeidsvoorwaarden en duidelijke afspraken horen daar ook bij. Werknemers van Technicum werken over het algemeen fulltime maar parttime is ook mogelijk.

Solliciteren?

Solliciteren op deze vacature kan via het contactformulier op de website of via de knop vacatures Technicum. Als je meer wilt weten over de BBL mogelijkheden via Technicum kun je op de knop BBL Technicum klikken.

Technicum zoekt een machinebouwer servicemonteur vanaf augustus 2020

Dit is de ideale combinatie tussen een binnendienst en buitendienst functie! Op de werkplaats bouw je machines op om deze vervolgens in een team bij een klant op locatie te plaatsen en in bedrijf te stellen. In deze functie heb je veel afwisseling en kom je in bedrijven door heel Nederland om apparatuur te plaatsen die het werkklimaat optimaliseert. Het bedrijf werkt in teams van allround monteurs. Het werk is hoofdzakelijk mechanisch maar ook elektrotechnische werkzaamheden kunnen aan de orde komen. Naast het ontwikkelen, produceren en assembleren van machines houdt het bedrijf zich ook bezig met het onderhoud en service op locatie.

Welke ervaring heb je nodig?

Ervaring in de machinebouw is belangrijk. Daarnaast is een opleiding in mechatronica of werktuigbouwkunde zeer gewenst. Ook overige mbo opleidingen in de metaaltechniek kunnen geschikt zijn. Het is vooral belangrijk dat een (aankomend) monteur goed kan tekening lezen en een goed technisch inzicht heeft. Verder is het belangrijk dat je in teamverband kan werken maar ook zelfstandig genoeg bent om jezelf te redden als er even geen collega’s aanwezig zijn. Het werk betreft een fulltime functie. Ongeveer 1 keer in het kwartaal kan in de kost werken aan de orde komen maar het overgrote deel van de werkzaamheden vind plaats op de bedrijfslocatie. Flexibele inzetbaarheid is echter wel gewenst.

Bij welke opdrachtgever kun je aan de slag?

De opdrachtgever is actief in het optimaliseren van luchtkwaliteit van bedrijven en industriële omgevingen. Er werken ongeveer 20 werknemers bij het bedrijf waarvan het overgrote deel op de werkplaats werkt. Het bedrijf klanten door heel Nederland maar het overgrote deel van de klanten is aanwezig in het noorden. Servicemonteurs en machinebouwers rijden in auto’s van het bedrijf naar de locatie van de klant om servicewerkzaamheden uit te voeren. Op het bedrijf heerst een informele sfeer waarbij mensen met elkaar meedenken en werken.

Wat kan Technicum bieden?

Technicum biedt een fulltime baan in de werktuigbouwkunde met een salaris dat conform de inlenersbeloning is vastgesteld. Dat betekent dat werknemers van Technicum hetzelfde verdienen als werknemers die rechtstreeks bij de opdrachtgever werken. Technicum kan daarnaast ook opleidingen en cursussen aanbieden die er voor zorgen dat de werknemers zich kunnen blijven ontwikkelen. Dat is goed voor de opdrachtgever maar ook voor de kandidaat werknemer die zijn of haar werkzaamheden steeds beter en veiliger kan uitvoeren naarmate de kennis en ervaring toeneemt.

Meer weten?

Heb je interesse in deze vacature neem dan contact op met Technicum via de knop vacatures Technicum in de menubalk. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden op deze werkzaamheden te combineren met een BBL-traject. Ook op dit gebied kan Technicum werkzoekenden helpen. Technicum beschikt over jarenlange ervaring in de uitzendbranche maar ook in de loopbaanontwikkeling. Via de knop BBL Technicum kom je achter de ontwikkelingsmogelijkheden die Technicum te bieden heeft. Werken en leren hoort bij deze mogelijkheden. Verschillende vacatures in de techniek zijn ook in een BBL trajectvorm uit te voeren.

Leerling monteur technische dienst gezocht in Harlingen vanaf augustus 2020

Ben je op zoek naar een baan met toekomst? Wordt dan onderhoudsmonteur in de industrie. We zijn op zoek naar aankomend talent in het onderhoud van machines en installaties. Het gaat hierbij om preventief onderhoud maar ook om het oplossen van storingen op mechanisch elektrotechnisch gebied. Het is een verantwoordelijke functie want als monteur zorg je er voor dat de machines en installaties hun ‘werk blijven doen’. Gelukkig doe je dit belangrijke werk niet alleen maar samen met andere monteurs. Een team van specialisten zorgt er voor dat het bedrijf goed draait. Bovendien kun je in een team met ervaring volop nieuwe technische vaardigheden leren.

Wat zoekt Technicum

We zijn op zoek naar iemand met een mbo opleiding op niveau 1 of 2 die bereid is om in een BBL traject door te leren tot niveau 3 of 4. Een mechatronica-opleiding of een werktuigbouwkundige opleiding heeft de voorkeur. Mocht je wat ervaring hebben opgedaan in de onderhoudstechniek doormiddel van stages of werkervaring dan is dat een belangrijk voordeel. Daarnaast is het belangrijk dat je bereid bent om in 2-ploegen te werken. De werktijden zijn hierin vanaf 06:00 uur tot 14:00 uur en vanaf 14:00 uur tot 22:00 uur. Het is belangrijk dat je de buurt van het bedrijf woont in verband met storingsdiensten die gehouden worden buiten de reguliere werktijden. Dat betekent dat kandidaten die wonen in het Noord-Westen van Friesland de voorkeur hebben.

Over de opdrachtgever

De opdrachtgever is een groot industrieel bedrijf met veel complexe machines. In het bedrijf worden grondstoffen verwerkt voor verschillende producten in de voedingsmiddelenbranche maar ook in de chemische industrie. Het bedrijf is groot en bevat ongeveer 120 werknemers. Daarnaast heeft het bedrijf ook 120 indirecte werknemers in haar omgeving. Het bedrijf draait om productie maar ook om transport en heeft hierdoor een unieke combinatie aan machines en transportmiddelen ter beschikking. Dat vormt een uitdaging voor monteurs en installateurs.

Wat heeft Technicum te bieden?

Technicum hanteert de inlenersbeloning. Dat betekent dat werknemers die via Technicum werken hetzelfde loon verdienen als werknemers die rechtstreeks bij de opdrachtgever werken en over even veel werkervaring en opleiding beschikken. Daarnaast heeft Technicum de vaardigheden en capaciteit om een BBL-er of andere aankomende vakspecialist te begeleiden. Technicum is een grote professionele organisatie met honderden mensen in dienst en kan een belangrijke bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van haar werknemers door haar opleidingsadviseurs en connecties met scholen en opleidingsinstituten. Vele aankomende vakkrachten zijn via Technicum doorgegroeid tot specialisten met uitstekende perspectieven op de arbeidsmarkt.

Reageren?

Ben je benieuwd naar deze vacature of zou je graag ook andere vacatures van Technicum willen zien? Klik dan op de knop vacatures Technicum in de menubalk. Ook aan BBL-ers heeft Technicum  veel te bieden. Klik op de knop BBL Technicum als je meer wilt weten over BBL-mogelijkheden.