Zonnepanelen worden steeds goedkoper en beter vanaf 2017

Zonnepanelen zijn een populaire investeringsbron voor mensen die willen investeren in duurzame energie. Naar verwachting zullen steeds meer mensen in zonnepanelen investeren omdat zelfstandig energie opwekken steeds meer ingeburgerd wordt. Het feit dat steeds meer mensen zelfstandig energie opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen heeft een beetje hetzelfde effect als reclame. Hoe meer mensen positief zijn over de toepassing van zonnepanelen om energie op te wekken hoe beter. Dit drijft de verkoop van zonnepanelen op en zorgt er ook voor dat er steeds meer en steeds betere zonnepanelen worden verkocht.

Factoren die prijs van zonnepanelen beïnvloeden
Als het verkoopvolume toeneemt gaat de prijs omlaag. Zeker als de vraag naar zonnepanelen nog langere tijd zal aanhouden. Voor 2012 waren zonnepanelen verhoudingsgewijs nog duur. Toen waren de zonnepanelen bovendien van veel mindere kwaliteit dan de moderne zonnepanelen. Daarnaast was het rendement van de oudere zonnepanelen lager dan het rendement van moderne zonnepanelen. Veel Nederlanders denken echter dat zonnepanelen nog steeds duur zijn. Dat is volgens NUON echter niet juist. Je hebt al een systeem van 10 panelen vanaf zo’n 3.750 euro (na btw-teruggave) aldus een bericht van NUON. Dat is lang niet zoveel als de 5000 euro die je vroeger kwijt was voor de aanschaf van 10 zonnepanelen.

Hoeveel kosten zonnepanelen?
Toch is het moeilijk om een exacte indicatie te geven van de prijs van zonnepanelen. De prijs van zonnepanelen houdt namelijk verband met het soort dak en de grote van het dak waarop de zonnepanelen geplaatst moeten worden. Ook de kwaliteit en het rendement van de panelen is van invloed evenals de garanties.