Woningprijzen gestegen in augustus 2017

Koopwoningen waren in de maand augustus van 2017 duurder dan in de maand augustus van 2016. Ten opzichte van vorig jaar werden de koopwoningen in augustus in totaal 7,8 procent duurder. Ook stegen de prijzen in de maand augustus 1 procent ten opzichte van de maand juli. Deze cijfers komen naar voren uit een publicatie van het Kadaster en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De cijfers over de woningmarkt werden bekend gemaakt op donderdag 21 september 2017.

De stijgende trend in de woningprijzen blijkt voor te zetten. Al vier maanden achter elkaar is de prijsstijging van koopwoningen op jaarbasis even groot. Sinds de maand juni van 2013 is er in Nederland een tendens merkbaar in de woningprijzen. Vanaf die maand stijgen de prijzen van woningen namelijk. In de maand augustus 2008 was de woningmarkt op het gebied van prijzen op haar hoogtepunt beland. De woningprijzen hadden toen een piek behaald.

Na die piek daalden de woningprijzen. Zo kwamen de woningprijzen op het dieptepunt in juni 2013. Na dit dal is de woningmarkt aan het herstellen. Toch is de woningmarkt nog niet op het prijsniveau beland van voor de economische crisis. Ten opzichte van 2008 is er in Nederland nog altijd sprake van een prijsverschil van vijf procent. Desondanks is de woningprijs gemiddeld 21 procent hoger dan de woningprijzen die voor woningen werden betaald in het dieptepunt van de woningmarkt.