Woningprijs gemiddeld 333.000 euro in mei 2020

De gemiddelde woningprijs is in Nederland ongeveer 333.000 euro. Dit bedrag werd benoemd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Het bedrag dat gemiddeld voor een woning wordt betaald ligt 7,7 procent hoger dan een jaar geleden. Ondanks de coronacrisis en de coronamaatregelen gaat het in Nederland nog steeds goed met de verkoop van woningen. De vraag naar woningen blijft natuurlijk bestaan maar het blijkt dat ook nog steeds veel mensen daadwerkelijk een woning kunnen kopen.

Dat heeft voor een belangrijk deel te maken met de lage hypotheekrente. Deze rente is ondanks de coronacrisis nog steeds erg laag. Veel mensen kunnen daadwerkelijk nog een woning aanschaffen. De eisen van hypotheekverstrekkers zijn wel strenger. Ze willen meer informatie voordat daadwerkelijk een hypotheek verstrekt wordt. Toch kunnen veel mensen de gewenste informatie wel verstrekken. Er is nog geen grote ontslaggolf in Nederland.

Wel zijn er verschillende organisaties die hun flexibele schil hebben uitgedund. Dat betekent dat er meer flexkrachten op de arbeidsmarkt beschikbaar komen. Deze groep heeft het in de praktijk vaak nog wel moeilijk met het vinden van een woning. Ook zelfstandigen zonder personeel hebben het lastig op de woningmarkt.