Woningenprijzen in Amsterdam het hoogst in 2016

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster stijgen de prijzen van woningen in heel Nederland. In Amsterdam stijgen de prijzen van koopwoningen echter harder dan andere regio’s in Nederland. In de Nederlandse hoofdstad is de woningverkoop zo sterk gestegen dat woningen daar op het gebied van prijs al hoger zijn gestegen dat het prijsniveau van voor de economische crisis.

In april 2016 stond een bestaande woning in Amsterdam voor gemiddeld 386.000 euro te koop. Gemiddeld ligt de vraagprijs voor een woning in Nederland op 303.000 euro. Amsterdam stijgt met de vraagprijs voor woningen met kop en schouders boven de gemiddelde vraagprijs van de andere grote steden in Nederland. De drie andere grote steden hebben een veel lagere gemiddelde woningprijs. Zo heeft de stad Utrecht een gemiddelde vraagprijs van 285.000 voor een woning. In Den Haag kwam de gemiddelde vraagprijs uit op 257.000 euro en woningen in Rotterdam hadden een gemiddelde vraagprijs van 202.000 euro.

Reactie van Technisch Werken
De prijzen voor woningen zitten weer in de lift. Dat komt door de krapte op de woningmarkt. Om die reden worden er ook in Amsterdam veel woningen gebouwd. De woningbouwsector trekt aan de Nederlandse hoofdstad. Ook in andere Nederlandse regio’s trekt de woningbouw aan. Dat is goed voor de bouwbedrijven en aanverwante sectoren. Ook uitzendbureaus die personeel leveren aan deze bouwbedrijven merken de groei door.