Werktuigbouwkundige worden vanaf 25 december 2022?

Werktuigbouwkunde is een vakgebied waarin werktuigen worden gemaakt. Werktuigen is een verzamelnaam voor gereedschappen en machines waarmee ‘gewerkt’ kan worden. Kortom alle gereedschappen en machines waarmee men een bewerking kan uitvoeren op een grondstof of materiaal. De machinebouw vormt een belangrijk onderdeel van de werktuigbouwkunde,. Naast de machinebouw hebben ook andere sectoren werktuigbouwkundigen in dienst. Zo treft men de functie werktuigbouwkundige ook aan in de scheepsbouw en jachtbouw. Een werktuigbouwkundige is over het algemeen bezig met mechanische techniek. Mechanische techniek is een hele brede sector waarin hydrauliek, verbindingstechniek (waaronder lastechniek), verspaning en steeds vaker ook mechatronica aan de orde komt.

Werktuigbouwkunde of mechatronica

Hoewel de werktuigbouwkunde nog steeds een populaire sector is wordt de term mechatronica ook steeds vaker gebruikt. De mechatronica heeft een duidelijke koppeling met de elektronica en elektrotechniek. Daarnaast ook met PLC en SCADA. Dat zijn automatiseringen die steeds vaker in de werktuigbouwkunde worden toegepast om productieprocessen te automatiseren. De werktuigbouwkundige van tegenwoordig is meer allround dan vroeger. Dat maakt de werktuigbouwkundige een waardevolle vakkracht in de machinebouw maar ook in de reparatie van machines bijvoorbeeld in de technische dienst. Als werktuigbouwkundige ga je een goede toekomst tegemoet als je tenminste van een uitdagende baan houdt. Voor werktuigbouwkundigen zijn namelijk veel vacatures te vinden op de arbeidsmarkt.

Vacatures of BBL in de werktuigbouwkunde

Wil je ook werktuigbouwkundige worden of denk je hier over na? Dan ben je op technischwerken.nl op het goede adres. Op onze website is veel informatie te vinden over de werktuigbouwkunde. Wil je aan de slag in de werktuigbouwkunde of overweeg je om een opleiding te volgen in deze technische richtingen? Dan verwijzen we je graag naar Technicum. Op de knop Technicum vacatures kun je klikken als je vacatures wil zien over de werktuigbouwkunde. Wil je toch liever eerst een opleiding volgen? Dan kun je Technicum ONE overwegen of een BBL opleiding volgen in de werktuigbouwkunde of mechatronica, Klik dan op de knop BBL Technicum. Veel succes met je loopbaan in de techniek.