Werkloosheid eurozone in februari 2015 gedaald

Het Europese statistiekbureau Eurostat maakte dinsdag 31 maart 2015 cijfers bekend over de werkloosheid in de eurozone. Deze werkloosheid is in de maand februari gedaald naar 11,3 procent. In januari was de werkloosheid nog 11,4 procent. Hierdoor is de werkloosheid op het laagste niveau beland sinds mei 2012. In februari waren er in de eurozone 18,2 miljoen mensen werkloos. Dit is 49.000 minder werklozen ten opzichte van de maand januari 2015. De werkloosheid in de Europese Unie is totaal 9,8 procent. Dit percentage is het laagste sinds september 2011. In de Europese Unie kwam het totaal aan werklozen on februari op ongeveer 23,9 miljoen.

Verschillen in werkloosheid tussen landen in de EU
Er zijn grote verschillen tussen landen in de EU op het gebied van de arbeidsmarkt. Er zijn landen die verhoudingsgewijs weinig werkloosheid hebben en landen met een grote werkloosheid. De landen die het goed doen op het gebied van werkloosheidsbestrijding zijn Duitsland en Oostenrijk. Landen zoals Spanje en Griekenland hebben daarnaast een hele hoge werkloosheid.

Reactie van Technisch Werken
Als je het nieuws mag geloven gaat het uitstekend met de werkgelegenheid in verschillende landen. De werkloosheid zou dalen en het consumentenvertrouwen neemt toe. Toch zijn veel mensen sceptisch over de vooruitzichten. Als je geen werk hebt is het toch meestal lastig om werk te vinden. Bedrijven vangen piekdrukte dikwijls met overwerken op. Anders spreiden ze opdrachten over een langer tijdsbestek. Hierdoor is er meestal geen behoefte aan personeel. Er wordt hooguit gebruik gemaakt van tijdelijk personeel in de vorm van uitzendkrachten en detacheringspersoneel. Veel mensen vinden in 2015 werk via een uitzendbureau. Uitzendbureaus blijk ook dit jaar weer een belangrijke schakel op de arbeidsmarkt.